De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

NEM en RWE op de vingers getikt

door Marlies Hazenberg 2 reacties

Toezichthouder DTe heeft de energiebedrijven NEM en RWE onder verscherpt toezicht gesteld. DTe heeft beiden op de vingers getikt omdat ze  proberen nieuwe klanten te werven via agressieve huis-aan-huis verkoopmethoden. Dit staat vandaag in  De Volkskrant. 

De laatste tijd neemt het aantal klachten enorm toe over verkopers die met onheuse argumenten handtekeningen aftroggelen. Zowel bij de DTe, als ook bij de ConsumentenBond, Radar en Kassa.

Verkoop van stroom en gas aan de deur is niet verboden. Klanten hebben bij colportage de mogelijkheid binnen acht dagen het afgesloten contract op te zeggen. ‘Bedrijven mogen geen valse argumenten gebruiken’, zegt een woordvoerster van DTe. ‘Vandaar dat we de klachten zeer serieus nemen. Klanten moeten vertrouwen houden in de energiemarkt.’

In veel gevallen verloopt verkoop aan de deur zonder problemen en gedragen de bedrijven zich keurig. Zo kreeg Greenchoice onlangs nog een compliment van de toezichthouder. Via deze vergelijkingssite komen overigens ook veel aanmeldingen binnen voor  deze eveneens uit Rotterdam afkomstige duurzame energieleverancier die inmiddels meer dan 120.000 klanten heeft. Kennelijk is de kritische consument niet langer gediend van opdringere verkoopmethoden aan de deur of via de telefoon. Nu bijna iedereen over internet beschikt, wil men zich liever zelf online aanmelden, nadat de tarieven en voorwaarden van de aanbieders op een onafhankelijke website zijn vergeleken.  

RWE heeft naar aanleiding van de klachten zijn verkoopmethoden gewijzigd. Het energiebedrijf voert wekelijks overleg met het bedrijf dat met stroomcontracten langs de deur gaat.

Of  de NEM (Nederlandse Energie Maatschappij)  nog steeds  dezelfde werkwijze hanteert, is niet bekend. Colpolteurs van het bedrijf zouden langs de deur gaan met het verhaal dat de huidige energiemeters verouderd zijn. Zij bieden een gratis digitale energiemeter aan. Mensen die daarvoor tekenen, blijken vervolgens ook vast te zitten aan een energiecontract. Bij het Juridisch Loket in Rotterdam zijn inmiddels standaardbrieven beschikbaar om het contract met de NEM ongedaan te maken. Maar dat moet dus wel binnen 8 dagen gebeuren.

De NEM is een pas opgericht bedrijf uit Rotterdam en beschikt nog niet over een leveringsvergunning voor elektriciteit. De aanvraag hiervoor is bij de toezichthouder in behandeling. NEM noemt zichzelf geen leverancier, maar een 'energielabel zónder winstoogmerk', die klanten werft voor ONS Energie, waarbij dat bedrijf als energieleverancier optreedt. NEM geeft klanten de garantie de 'goedkoopste, milieuvriendelijkste en modernste energie van Nederland' te leveren.

Meer informatie: Greenchoice - RWE

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 14 oktober 2005
Geactualiseerd: donderdag 17 juni 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Reacties (2)

Geplaatst door: Moonlampje ()

Mijn moeder is van de week de pineut geweest. `s Avonds rond een uurtje of 8 werd ze gebeld en ze gaf aan bij die kerel geen interesse te hebben, omdat ze een paar maanden terug ook al gebeld was en toen had ze ook al geen interesse. Maar die engerd BLEEF bellen. Mijn moeder is beleef gebleven tot het stadium dat ze hem eindelijk de huid vol begon te mopperen. Toen waren we inmiddels al een half uur verder en hij BLÉÉF gewoon bellen, de h*fter. Dan maar opnemen en gelijk weer opgehangen. Was het eindelijk rustig, werd er gisteravond wéér gebeld. Maar weer gelijk opgehangen. Persoonlijk vind ik dit echt godsgeklaagd... Zeker als ze al eens op hun vingers getikt zijn

Geplaatst door: Ron ()

Bijna 10 jaar later is er dus nog steeds niets veranderd!
RWE houd zich nog steeds niet aan de regels en lokt onwetende burgers in hun val door het zogenaamd "vrijblijvend" toesturen van een info pakket die vervolgens niet wordt verstuurd waardoor de consument niets heeft om binnen 7 dagen terug te sturen zodat deze automatisch overgezet wordt naar deze oplichters bende en je komt er ook niet zomaar weer vanaf! Dat dit kan in het zo goed "geregelde" Nederlandje! zonder iets te hoeven terug te sturen,zonder handtekening!zonder echte toestemming! Het internet staat vol met dezelfde klachten over de werkwijze van deze firma list& bedrog! De consumenten organisatie`s weten het allemaal, maar de toezichthouders stonden er bij en keken er naar......

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie