Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nuon verhoogt tarieven per 1 juli

1 reactie

Nuon verhoogt  de tarieven voor gas en elektriciteit per 1 juli a.s. De huidige, door toezichthouder DTe opgelegde tarieven, zijn niet meer representatief ten opzichte van de huidige inkoopprijzen.

De prijsstijgingen zijn een direct gevolg van de huidige hoge inkoopprijzen voor grondstoffen. In een toelichting zegt Kjartan Skaugvoll, Directeur Nuon Retail: ‘Nuon zet met deze nieuwe tarieven voor energielevering scherpe prijzen neer, zeker gezien de huidige zeer hoge grondstofprijzen. De olieprijs is binnen een half jaar met ruim 33% gestegen naar circa 40 dollar per vat, het hoogste niveau sinds 20 jaar. Deze hoge grondstofprijzen beïnvloeden de verkoopprijzen van elektriciteit en gas. Na 1 juli zullen we in de vrije energiemarkt klanten meer keuze gaan bieden op het gebied van prijs, service en contractvoorwaarden. Hierover geven we binnenkort meer informatie’.

De gemiddelde verhoging voor elektriciteit zal ongeveer 3% zijn. Dit geldt niet alleen voor de prijzen voor grijze stroom, maar ook voor de groene stroom die Nuon aanbiedt. Nuon Groenstroom blijft ook na de energiebelastingverhoging van 1 juli a.s. even duur als de grijze stroom van Nuon.

De leveringsprijzen voor gas zullen met gemiddeld 2% stijgen als gevolg van hogere inkoopkosten van Nuon bij Gasunie. Daarnaast verhoogt Nuon het vastrecht voor de levering van gas, omdat dit realistischer zou zijn t.o.v. de kosten voor facturering en klantenservice. Toch zal de prijsstijging voor gas minimaal zijn. Nuon mag van de DTe namelijk het tarief voor de transportkosten verlagen.

In de praktijk komt het erop neer dat huishoudelijke klanten van Nuon met een gemiddeld verbruik van 1.820 m3 gas en 3.500 kWh elektriciteit per jaar  na 1 juli 2004 per saldo € 0,07 per maand meer voor gas en gemiddeld € 0,45 per maand meer voor elektriciteit gaan betalen. Voor klanten die hun leveringstarief met Nuon VastePrijsStroom hebben vastgezet, verandert er niets qua stroomtarieven.

Nuon noemt de nieuwe prijzen toch zeer competitief aangezien ze het grootste deel van haar capaciteit in een voorgaande, goedkopere periode heeft ingekocht.

Deel dit artikel op:

Reacties (1)

Geplaatst door: H. v.d. Sommen ()

3 jaar vast contract en toch verhogen ze de tarieven, dat is een lekkere zomerdeal...VOOR NUON DAN....

Opmerking van de redactie op 05-08-2011
Het bericht waar u op reageert is al wat ouder. Afgezien daarvan hebben prijscorrecties alleen betrekking op variabele tarieven: aan de kosten van het gedeelte dat u vast heeft gezet verandert tot het einde van uw contract niets.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie