Genomineerd voor 2021!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Pure Energie benoemd tot beste energieleverancier 2021

door Maartje Sebek 1 reactie

Pure Energie is door overstappers en Gaslicht.com uitgeroepen tot beste energieleverancier van Nederland. Een jaar lang bood Pure Energie overstappers de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Het energiebedrijf stoot daarmee Greenchoice van de eerste plaats, die acht jaar op rij de Gaslicht.com Award heeft gewonnen.

Pure Energie voor het eerst de 1e plaats als beste energieleverancier

Pure energie scoorde een gemiddelde van een 8,6 (vorig jaar 8,4). De energieleverancier veroverde daarmee de eerste prijs. De energieleverancier wordt vooral gewaardeerd om haar scherpe tarieven, klantenservice, kwaliteit én duurzaamheid. De afgelopen jaren heeft Pure Energie zich hard ingezet om bekroond te worden met de Gaslicht.com Award. “Na een 3e plek in 2018, een 2e plek in 2019, zijn we nu als beste energieleverancier verkozen door Gaslicht.com. Een fantastisch resultaat waar we vooral onze klanten en collega’s ontzettend dankbaar voor moeten zijn. We zijn nu niet alleen de groenste energieleverancier, maar ook de beste”, aldus Hugo Zoetman, Marketing Manager van Pure Energie.

Greenchoice en Vandebron op 2e en 3e plek

Dit jaar staat Greenchoice op een tweede plek met een 8,4. De energieleverancier is daarmee 1 plaats gedaald (vorig jaar 8,6). Vandebron heeft de derde plaats bemachtigd en sluit het podium af met een 8,1.

Beoordeling helpt consument bij overstap

De rapportcijfers van de energieleveranciers zijn inzichtelijk via Gaslicht.com en worden elke maand bijgewerkt. Consumenten kunnen hierdoor niet alleen vergelijken op basis van prijs, maar ook aspecten als kwaliteit, service en duurzaamheid meenemen in hun afweging. 

beste energieleverancier
 

Over het onderzoek

De Gaslicht.com Award kent vier pijlers. De bevindingen zijn afkomstig van geverifieerde reviews van overstappers via onze energievergelijkers en van ons jaarlijks klanttevredenheidsonderzoek waarin overstappers 7 maanden na hun aanmelding gevraagd wordt naar hun ervaring. Daarnaast heeft Gaslicht.com eigen criteria opgesteld waarop een leverancier wordt getoetst. Maandelijks geven we een cijfer voor prijsstelling, facturering, overstapproces, online dienstverlening, klantenservice en contractvoorwaarden. En tot slot wordt gekeken naar het aspect duurzaamheid. Elk aspect telt voor een kwart mee in het eindoordeel.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 21 januari 2021
Geactualiseerd: donderdag 15 juli 2021

Maartje Sebek
Maartje Sebek Medewerker Marketing & Communicatie

Maartje is sinds 2019 werkzaam als Marketing en Communicatie medewerker voor Gaslicht.com. Haar werkzaamheden zijn ontzettend veelzijdig, van het bedenken en uitvoeren van media- en marketingcampagnes tot contact met energieleveranciers over nieuwe energie producten en diensten. Daardoor is Maartje altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de energiemarkt.

Reacties (1)

Geplaatst door: Hans Duiven ()

Sinds 1 sep. 2020 heb ik contract bij NeoSmart. Ik kan dus over een half jaartje switchen.

Opmerking van de redactie op 25-03-2021
Beste meneer Duiven,

Bedankt voor uw reactie. Het is dan inderdaad nog even wachten totdat u weer kunt overstappen. Vanaf 60 dagen voor de einddatum kunt u al een overstap aanmelden! Heeft u hier hulp bij nodig? Laat het ons weten!

Met vriendelijke groet,
Marlies

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar tot € 300 op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie