De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Transportkosten voortaan vast bedrag

1 reactie Leestijd: 2 minuten

De transportkosten voor elektriciteit en gas staan voortaan mogelijk als een vast bedrag op uw energierekening.  Uw factuur wordt daardoor gelukkig eindelijk eenvoudiger. 

Nu zijn de kosten voor het vervoer van stroom en gas nog afhankelijk van uw verbruik.  Maar als het wetsvoorstel “Verbetering werking elektriciteits- en gasmarkt” wordt aangenomen,  zijn deze kosten afhankelijk van de grootte (capaciteit) van uw aansluiting.

Zoals eerder bericht krijgt u voor uw energiekosten straks alleen nog maar een factuur van uw leverancier (en niet meer van uw netbeheerder). Naast de kosten voor levering van stroom en gas staan daarin ook opgenomen de kosten voor het transport van energie.

Door de transportkosten (netwerkkosten) niet langer afhankelijk te laten zijn van het verbruik, maar uitsluitend van de grootte (capaciteit) van de aansluiting, zijn leveranciers beter in staat zulke gecombineerde facturen te maken. Nu zijn energieleveranciers sterk afhankelijk van meetinformatie van netbeheerders wat tijdrovend en foutgevoelig is.

Straks wordt de leverancier uw aanspreekpunt voor al uw energiezaken zoals vragen over de energienota, maar ook over bijvoorbeeld de leverings- en transportvoorwaarden. Alleen voor het aanvragen van een aansluiting of het melden van een storing moet u bij de netbeheerder zijn. Het doorgeven van stroom- en gasstoringen kan via het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom (0800 – 9009). Via dat nummer komt u rechtstreeks bij uw netbeheerder die het probleem vervolgens zo snel mogelijk oplost. 

Meer informatie: Opbouw energienota  

Lees ook: Wie bezorgt mijn stroom thuis?  -  Wie bezorgt mijn gas thuis?
 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 6 maart 2008

Reacties (1)

Geplaatst door: Janneke ()

Het klinkt allemaal heel mooi, maar gaan kleinverbruikers straks niet heel veel betalen aan vaste lasten? Dat is met vaste telefonie ook zo gegaan. Tikken voor grootverbruikers omlaag, het abonnement voor de consument flink omhooog. Per saldo ben je dan veel duurder uit.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie