De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

E.ON verlaagt energietarieven

1 reactie Leestijd: 2 minuten

Energiebedrijf E.ON verlaagt per 1 januari de prijzen voor gas en stroom met gemiddeld 10 procent. Het is niet duidelijk of de gasprijs stijgt en de stroomprijs daalt, zoals Nuon in oktober liet weten. 

Het gaat om de flexibele contracten, die het meest gangbaar zijn en waarbij de prijzen opnieuw voor een half jaar gelden. Ook op 1 juli van dit jaar werden de prijzen verlaagd. Dit is vooral een gevolg van gedaalde prijzen voor olie op de wereldmarkt, die doorwerkt in de prijs van onder meer aardgas.

In TOP 5 met actiepakket
E.ON staat in de TOP 5 met  een actiepakket. Het betreft een gas + stroom contract van 1 jaar waarbij de prijs vaststaat gedurende de looptijd. De aanbieding geldt alleen wanneer consumenten zich aanmelden via de vergelijkingssite Gaslicht.com of Energiewereld.nl. Een gemiddeld huishouden betaalt hiervoor zo'n 1075 euro op jaarbasis. 

De flexibele energiecontracten zijn momenteel zo'n 350 euro duurder. Met de prijsverlaging per 1 januari bent u nog steeds ruim 300 euro meer kwijt, dan wanneer u kiest voor de vaste prijs actie. Bovendien bent u ervan verzekerd dat de prijs niet wijzigt halverwege volgend jaar.

Zie ook: Nuon voorspelt daling energienota per 1 januari (26-10-'09)

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 10 februari 2023

Reacties (1)

Geplaatst door: p.ottens ()

ik ben eon. ik hoop dat ze het ook waarmaken.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie