Hoe vergelijken wij?

Allereerst vragen we enkele gegevens van u. Zo vragen we uw postcode en huisnummer om te kunnen bepalen in welke regio u woonachtig bent. Energieleveranciers en netbeheerders hanteren verschillende tarieven per regio. Deze gegevens zijn nodig om voor uw situatie een goede vergelijking te kunnen maken. Uw energieverbruik en type meter worden gevraagd om zo te kunnen bepalen wat de verwachte jaarkosten voor gas en/of stroom zullen zijn. 

Zonnepaneelbezitters kunnen aangeven hoeveel stroom ze zelf opwekken waarna de Energievergelijker zo nauwkeurig mogelijk berekent wat u netto per jaar betaalt of vergoed krijgt. Vervolgens ziet u de resultatenlijst met alle energiecontracten, waarbij alle kosten worden meegenomen. Doordat energieleveranciers de volgorde in de ranking niet kunnen beïnvloeden, staat het voor u voordeligste energiecontract altijd bovenaan in de resultaten. 

Met diverse filters kunt u de vergelijking verfijnen door te kiezen wat voor u belangrijk is. Zo kunt u bijvoorbeeld sorteren op leverancier, looptijd, tariefsoort, groene of grijze energie, acties en vaste leveringskosten. Ook zijn de resultaten te verfijnen op kostensoort. 

Om een goede afweging te maken kunt u daarnaast ook zien welk rapportcijfer energieleveranciers hebben gekregen voor hun tarieven in relatie tot de kwaliteit van de dienstverlening. Deze zogeheten prijs/kwaliteitscore is opgebouwd uit geverifieerde reviews door overstappers en wordt bepaald op basis van periodieke enquêtering. Het cijfer is verder gebaseerd op ons jaarlijks klanttevredenheidsonderzoek én wordt mede bepaald door Gaslicht.com vastgestelde criteria. Met de functie "Vergelijk pakket" is het mogelijk om maximaal 3 contracten onderling te vergelijken.