De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Essent
82% van de klanten raadt Essent aan.
16% zegt Essent misschien aan te raden.

Essent ervaringen, informatie & beoordeling

Om u te helpen bij uw keus, willen wij u zoveel mogelijk informatie over de facturatie en geleverde diensten van Essent geven. Twijfelt u nog? Lees dan de Essent ervaringen en beoordelingen. Is Essent uw energieleverancier en wilt u zelf een ervaring en/of beoordeling over Essent plaatsen? Bij klantervaringen kunt u uw ervaringen en beoordeling over Essent met andere consumenten delen.

Vergelijk alle pakketten van Essent
Het voordeligste actiepakket van Essent!
Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
Jaarprijs
€ 2029,06
Aanmelden
Dit pakket kunt u nog niet via ons bestellen

Archief 2014

Onderstaande ervaringen zijn afkomstig uit ons archief. In de tussentijd kan de dienstverlening van Essent zijn veranderd. Lees hier de nieuwste reviews.

Klantervaringen

Beoordeling
8
Online dienstverlening: 9
Overstapproces: 9
Facturering: 9
Duurzaamheid: 7
Prijsstelling: 7
Klantenservice: 9
Klachtenafhandeling: 9
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
I van Straaten 26-12-2014 - 13:46
Overgestapt via Gaslicht.com

De leverancier heeft naar tevredenheid en vlot de overgang geregeld . Eigenlijk zonder dat we era hebben gemerkt, behoudens natuurlijk het aflezen van de meterstanden die we online konden aanleveren.

  • Er ging helemaal niets mis
  • blijf service erven,
  • Gaat goed
Beoordeling
4
Prijsstelling: 6
Online dienstverlening: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Facturering: 6
Overstapproces: 1
Duurzaamheid: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
Schoonhoven 23-12-2014 - 17:04
Overgestapt via Gaslicht.com

overstappen duurde m.i. erg lang. Periode tussen aanmelden en levering bedroeg zo'n 1,5 maand, terwijl mijn contract van de oude leverancier al was verlopen en doorliep op het (dure) variabele tarief. Tot op heden heb ik nog geen contact gehad met Essent, waardoor het praktisch onmogelijk is om een oordeel te vellen over de leverancier. De automatische incasso verloopt conform afspraak.

  • Prijs was een van de gunstigste. Niet voor de goedkoopste leverancier gekozen i.v.m. zeer slechte ervaringen daarmee. Essent verloopt tot op heden prima. Niets op aan te merken.
  • Communicatie met klant
  • Heldere communicatie over tarieven
  • Rente vergoeden over te hoge voorschotbedragen (is nu gratis lening voor energieleveranciers).
Beoordeling
9
Overstapproces: 10
Facturering: 9
Duurzaamheid: n.v.t.
Online dienstverlening: 9
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Klantenservice: 9
Prijsstelling: 9
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Mike 22-12-2014 - 15:22
Overgestapt via Gaslicht.com

Overstappen is zonder problemen gegaan, na het stellen van een vraag via de online portal kreeg ik binnen 5 minuten een telefoontje. Super snel dus!

  • Snelle service
  • Nog geen kunnen bedenken.
Beoordeling
7
Overstapproces: 9
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Facturering: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Online dienstverlening: 7
Prijsstelling: 7
Duurzaamheid: 5
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
Anne 20-12-2014 - 11:38
Overgestapt via Gaslicht.com

Overstap is soepel verlopen heb er zelf weinig aan hoeven doen.

  • groene stroom
  • geen groen gas
  • teruglevertarieven (salderen) bij opwekken van eigen stroom m.b.v. zonnepanelen. In de kleine lettertjes stond een ander teruglevertarief dan het levertarief dat ik betaal. Bij een draaischijfmeter die terugloopt is dat echter geen probleem omdat er direct gesaldeerd wordt.

Reacties

M. Bakker 20-12-2014 - 16:00
Ben zeer ontevreden hoe jullie mijn betalingsachterstand hebben opgelost. Door omstandigheden. Lag in het ziekenhuis kon ik mijn. Financiële zaken niet regelen.Heb altijd mijn rekeningen betaald. En wordt nu gezien als wanbetaler. Valt mee dat jullie er nog geen deurwaarder hebben opgezet.

M.bakker.
Beoordeling
9
Overstapproces: 9
Duurzaamheid: 9
Klachtenafhandeling: 9
Online dienstverlening: 9
Klantenservice: 9
Prijsstelling: 9
Facturering: 9
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
gertijn scholten 19-12-2014 - 19:53
Overgestapt via Gaslicht.com

goede prijs, goede service

  • service
Beoordeling
8
Facturering: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Prijsstelling: 8
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Online dienstverlening: 8
Overstapproces: 9
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Joyce Heesen 19-12-2014 - 14:25
Overgestapt via Gaslicht.com

Alles is bij de overstap soepel verlopen en de prijzen op mijn contract kloppen met wat er eerder aangegeven is via Gaslicht.com

  • Hoog bonusbedrag aan het einde van het eerste loopjaar contract.
Beoordeling
8
Prijsstelling: 9
Duurzaamheid: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Facturering: n.v.t.
Klantenservice: 9
Online dienstverlening: 8
Overstapproces: 9
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Gea Rozenboom 19-12-2014 - 07:18
Overgestapt via Gaslicht.com

De overstap via Gaslicht.com is werkelijk super verlopen. Ik heb alleen de meterstanden door hoeven te geven en verder NIETS. Ik kan het dan ook iedereen die nog twijfelt aanraden. Stap over. Je kunt zelfs nog telefonisch advies vragen bij Gaslicht.com

  • Volledig positief ben ik
  • Geen verbeterpunten
Beoordeling
7
Overstapproces: 8
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Klantenservice: 7
Online dienstverlening: 7
Duurzaamheid: n.v.t.
Prijsstelling: 7
Facturering: 7
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
Hofman 18-12-2014 - 22:48
Overgestapt via Gaslicht.com

Duidelijke uitleg van de geleverde stroom.goede keuze mogelijkheid.

Beoordeling
9
Klachtenafhandeling: 9
Online dienstverlening: 9
Facturering: 9
Overstapproces: 9
Prijsstelling: 9
Klantenservice: 9
Duurzaamheid: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Zwier Holtland 18-12-2014 - 19:14
Overgestapt via Gaslicht.com

Het proces verliep heel eenvoudig. Ik heb voor mijn verbruik naar het gunstigte aanbod gekeken. Essent kwam hierbij als beste uit de bus. Een kleine wijziging kon naderhand zonder problemen worden geeffektueerd!

Beoordeling
8
Prijsstelling: 9
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Facturering: 9
Duurzaamheid: 6
Overstapproces: 9
Online dienstverlening: 7
Klantenservice: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
reijnders 18-12-2014 - 16:55
Overgestapt via Gaslicht.com

prijs was motivatie om over te stappen, en dat overstappen ging zonder problemen, net zoals voorgaangde jaren via gaslicht.com.
volgend jaar weer, tenzij er een passende aanbieding komt van essent

  • vertrouwde, oude leverancier, geen fratsen
  • beloon blijver met korting

Navigatie