Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

1 juli: variabel tarief daalt gemiddeld 25 euro

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Klanten van de drie grootste energieleveranciers met een variabel tarief gaan vanaf 1 juli minder betalen voor gas en elektriciteit. De energierekening van Essent, Nuon en Eneco voor een gemiddeld huishouden daalt bij een gelijkblijvend gebruik op jaarbasis met ongeveer 25 euro. Met een overstap kan de factuur echter wel een paar honderd euro omlaag.

Huishoudens die nog nooit zijn overgestapt, betalen voor hun energie van Essent, Nuon of Eneco gemiddeld 2080 euro op jaarbasis. Tot 1 juli was dat 2105 euro bij een jaarverbruik van 3500 kilowatt stroom en 1800 kubieke meter gas.

TOP 5 goedkoopste energiecontracten

Een paar tientjes niet de moeite waard? Huishoudens met een gemiddeld verbruik kunnen 353 euro besparen door over te stappen naar de goedkoopste energieleverancier. Momenteel bedragen de totale jaarkosten van het goedkoopste energiecontract 1728 euro, zo blijkt uit de TOP 5 op Gaslicht.com. Dat is inclusief een korting van ruim 300 euro.

Wel lagere energierekening door overstap

Wilt u er zeker van zijn dat uw energierekening toch lager uitpakt, ondanks hoger energieverbruik vanwege het koude voorjaar? Vergelijk dan de energietarieven en stap over op een goedkoper energiecontract.

Hoe stap ik over?

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 5 juni 2023

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.