De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

50 energieleveranciers vergunning verleend

door Marlies Hazenberg

Er zijn na een uitgebreide beoordeling 50 vergunningen verleend voor het leveren van elektriciteit en/of gas aan kleinverbruikers (huishoudelijke en kleinzakelijke afnemers) na de liberalisering van de energiemarkt per 1 juli 2004. Dit heeft de Dienst uitvoering en Toezicht energie (DTe) bekendgemaakt.

Op de website van de DTe staat  inmiddels een overzicht van de aangevraagde en verleende vergunningen voor de levering van elektriciteit en gas. Op Gaslicht.com zal de lijst met vergunninghouders  een dezer dagen geactualiseerd worden. Uiteraard zal net als nu ook in de detailinformatie van de leveranciers vermeld worden of per 1 juli a.s. een vergunning verleend is, zodat bezoekers van deze vergelijkingssite na een paar muisklikken kunnen zien of het bedrijf mag leveren!  

De DTe ontving in totaal 58 aanvragen, waarvan er 50 zijn afgehandeld. Alle bedrijven waren verzocht om hun aanvraag voor 1 maart j.l. in te dienen. Essent Energie Verkoop, D-Gas, Durion en Gaz de France waren te laat met het indienen van hun aanvraag voor levering van gas. Voor E-Part Energy en Spark Energy (Electrabel) is dit het geval bij de aanvraag voor levering van groene en grijze stroom. De aanvraag van Evolta voor zowel levering van gas als van  elektriciteit is in beide gevallen nog niet goedgekeurd. Van de 58 aanvragen waren er een twintigtal gasvergunning aanvragers.

Zonder vergunning mag er niet geleverd worden, zo staat in de Elektriciteitswet 1998 of de Gaswet.  Wie de wet overtreedt, kan van de waakhond een zogenaamde rode kaart of een boete krijgen.

DTe kijkt bij een vergunningsaanvraag of de bedrijven over organisatorische, financiële en technische kwaliteiten beschikken om hun taak goed te kunnen uitvoeren. Zodoende zorgt de toezichthouder ervoor dat de levering van elektriciteit ook na 1 juli op een betrouwbare wijze en tegen redelijke voorwaarden plaatsvindt. Daarnaast beoordeelt DTe of de leverancier in staat is om klachten op een adequate manier te behandelen.

Ook na het verlenen van de vergunningen blijft DTe erop toezien dat bedrijven aan de vereisten blijven voldoen.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2004
Geactualiseerd: maandag 26 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie