Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

50 energieleveranciers vergunning verleend

Er zijn na een uitgebreide beoordeling 50 vergunningen verleend voor het leveren van elektriciteit en/of gas aan kleinverbruikers (huishoudelijke en kleinzakelijke afnemers) na de liberalisering van de energiemarkt per 1 juli 2004. Dit heeft de Dienst uitvoering en Toezicht energie (DTe) bekendgemaakt.

Op de website van de DTe staat  inmiddels een overzicht van de aangevraagde en verleende vergunningen voor de levering van elektriciteit en gas. Op Gaslicht.com zal de lijst met vergunninghouders  een dezer dagen geactualiseerd worden. Uiteraard zal net als nu ook in de detailinformatie van de leveranciers vermeld worden of per 1 juli a.s. een vergunning verleend is, zodat bezoekers van deze vergelijkingssite na een paar muisklikken kunnen zien of het bedrijf mag leveren!  

De DTe ontving in totaal 58 aanvragen, waarvan er 50 zijn afgehandeld. Alle bedrijven waren verzocht om hun aanvraag voor 1 maart j.l. in te dienen. Essent Energie Verkoop, D-Gas, Durion en Gaz de France waren te laat met het indienen van hun aanvraag voor levering van gas. Voor E-Part Energy en Spark Energy (Electrabel) is dit het geval bij de aanvraag voor levering van groene en grijze stroom. De aanvraag van Evolta voor zowel levering van gas als van  elektriciteit is in beide gevallen nog niet goedgekeurd. Van de 58 aanvragen waren er een twintigtal gasvergunning aanvragers.

Zonder vergunning mag er niet geleverd worden, zo staat in de Elektriciteitswet 1998 of de Gaswet.  Wie de wet overtreedt, kan van de waakhond een zogenaamde rode kaart of een boete krijgen.

DTe kijkt bij een vergunningsaanvraag of de bedrijven over organisatorische, financiële en technische kwaliteiten beschikken om hun taak goed te kunnen uitvoeren. Zodoende zorgt de toezichthouder ervoor dat de levering van elektriciteit ook na 1 juli op een betrouwbare wijze en tegen redelijke voorwaarden plaatsvindt. Daarnaast beoordeelt DTe of de leverancier in staat is om klachten op een adequate manier te behandelen.

Ook na het verlenen van de vergunningen blijft DTe erop toezien dat bedrijven aan de vereisten blijven voldoen.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie