Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

ACM: Steeds meer energietarieven onder prijsplafond, meer vaste contracten

door Ӕde de Jong Leestijd: 2 minuten

De nieuwe energiecontracten zijn de afgelopen maand opnieuw goedkoper geworden. Dat meldt Autoriteit Consument & Markt (ACM) in de Monitor Consumentenmarkt Energie. Steeds meer energieleveranciers bieden contracten aan met stroom- en gastarieven onder het prijsplafond. Overstappen loont dus weer.

Op dit moment liggen de variabele tarieven bij 35% van de aan nieuwe klanten aangeboden contracten onder het prijsplafond. In maart was dit nog 16%. Ook huishoudens die in 2023 minder dan 1200 m³ en 2900 kWh verbruiken, kunnen van deze lage prijzen profiteren.

Meer vaste contracten vast-energiecontract.PNG

Er worden ook iets meer vaste contracten aangeboden dan eerder dit jaar. Momenteel bieden 8 energieleveranciers vaste contracten van een jaar aan. Ook zijn er kortere vaste contracten beschikbaar, bijvoorbeeld van een halfjaar. Deze contracten zijn terug te vinden in onze vergelijker.

Opzegvergoeding

De ACM verwacht dat dit aantal later dit jaar verder toeneemt, in verband met de nieuwe regels voor de opzegvergoeding. Daardoor kleven er voor leveranciers minder risico’s aan het aanbieden van vaste contracten en zullen zij deze sneller aanbieden. Dat is goed nieuws voor de consument in deze onzekere tijden. Veel consumenten willen graag een energiecontract met een vaste prijs, zodat ze weten wat ze het komende jaar of de komende paar jaar moeten betalen. 

Bekijk ook ons filmpje: Nu kiezen voor een vast energiecontract?

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 4 april 2023

Ӕde  de Jong
Ӕde de Jong Content marketeer

Ӕde is sinds begin 2023 werkzaam als content marketeer bij Gaslicht.com, Bellen.com en Internetten.nl. Hij is actief betrokken bij de websitecontent en het nieuws en zet zich dagelijks in om de complexe energie- en telecommarkt begrijpelijk te maken. Daarnaast is Ӕde verantwoordelijk voor het actualiseren van de websites.

Reageren

Beveiligd met reCAPTCHA - Privacy - Voorwaarden
Google ReCaptcha

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie