De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Nù bij uw overstap:
€ 20 cadeaukaart voor

Terug naar het nieuwsoverzicht

Aandeel groene energie groeit naar 7,3 procent

door Marion Veldhuizen 1 reactie

zonnepanelen-2.PNGHet aandeel groene energie in het totale energieverbruik is in 2018 gegroeid van 6,6 procent naar 7,3 procent. Dat blijkt volgens Nu.nl uit cijfers van Energieopwek.nl. Er werd vooral meer stroom geproduceerd met zonnepanelen.

Groei aantal zonnepanelen

De productie van zonnepanelen steeg met 50 procent in 2018. Dit was te danken aan de groei van het aantal zonnepanelen. De hoeveelheid groene stroom uit windmolens bleef nagenoeg gelijk.

Bijstoken biomassa

De stroomproductie door het bijstoken van biomassa steeg verder met ruim 20 procent doordat er meer biomassa werd bijgestookt in kolencentrales. Biomassa is nu goed voor 5 procent van het elektriciteitsverbruik in Nederland.

Aandeel duurzame stroom 17 procent

Het aandeel duurzame stroom in het totale elektriciteitsverbruik is gestegen van 15 naar 17 procent.

Totale productie duurzame energie van 6,6 procent naar 7,3 procent

De totale productie van energie uit hernieuwbare bronnen steeg van 140 petajoule naar 154 petajoule. Dat komt neer op respectievelijk 6,6 procent en 7,3 procent van het energieverbruik.

Energieopwek.nl is na het Energieakkoord opgericht door een aantal partijen in de energiesector, zoals Netbeheer Nederland en TenneT.

Zie ook: Aandeel hernieuwbare energie naar 6,6 procent (CBS)

Deel dit artikel op:

Marion Veldhuizen

Coördinator Site Information
Marion Veldhuizen
Ik ben Marion, sinds eind 2013 werkzaam voor Gaslicht.com. Momenteel ben ik als Coördinator Site Information verantwoordelijk voor alle contractinformatie op de website. Ik zorg er dagelijks met mijn team voor dat de acties op de website up-to-date zijn. . Onze taak is om ervoor te zorgen dat energiecontracten duidelijk en overzichtelijk op onze website staan. Het is leuk om te zien dat consumenten door onze website kunnen zien hoeveel ze wel niet kunnen besparen door over te stappen. Overstapper blij, ik blij!

Reacties (1)

Geplaatst door: Henk Jan Hofman ()

Dus de Tesla Elite rijdt vooral op kolen, aandeel schoon is maar 7,3 procent. Daarnaast heb je nog de elektrische fietsen die nu ook milieuvervuilend zijn toch.
Wat een teletubbie land.

Reageren

Navigatie