De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Afwachten of switchen van stroomleverancier?

Leestijd: 2 minuten

Nu nog switchen van stroomleverancier of  afwachten tot 1 juli 2021?

Nu de volledige energieliberalisering uitgesteld is tot 1 juli 2021, is het voor velen nog onduidelijker geworden of het nog wel zinvol is over te stappen op groene stroom van dezelfde oude vertrouwde óf juist een nieuwe stroomleverancier. Men kan immers niet voorspellen hoe de prijsontwikkeling zal verlopen.

Consumenten worden al een tijdlang via allerlei verkoopmethodes verleid om over te stappen op groene stroom. Vooral telefonisch worden velen door hun oude energieleverancier benaderd om voor hetzelfde bedrag voortaan groene stroom te gebruiken. Dat is dan weliswaar niet beter voor de portemonnee, maar wel voor het milieu. Inmiddels is ruim een kwart van de huishoudens overgestapt op groene stroom, waarvan het merendeel bij dezelfde leverancier is gebleven. Blijkbaar is men ook zonder direct prijsvoordeel bereid een bijdrage te leveren aan het milieu.

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat van de nog overgebleven grijze stroomgebruikers heel weinig  geïnteresseerd blijken te zijn in groene stroom en geen concrete plannen hebben om binnen een half jaar over te stappen. Men vindt de kosten en inspanning om te switchen een argument om niet voor groen te kiezen. Ook onzekerheid en wantrouwen spelen nog een grote rol. De onderzoekers denken dan ook dat aan de sterke groei van de groene energiemarkt van de afgelopen tijd een einde komt. 

Dat betreurt Gaslicht.com, want wie  de stroomvergelijker raadpleegt en vergelijkt op prijs, kan constateren dat men toch nog milieu én beurs kan sparen, ondanks de verhoogde energiebelasting op groene stroom! Een gemiddeld huishouden kan zeker nog zo'n €70 tot €100 besparen. En waarom zou men dit prijsvoordeel laten lopen? Wanneer men niet alleen op prijs, maar ook op de andere aspecten zoals leveringsvergunning en contractduur let, adviseren wij niet af te wachten, maar een jaarcontract af te sluiten bij de groene stroomleverancier die voor u de beste aanbieding heeft!

U kiest dan bewust, switcht veilig en profiteert in ieder geval een jaar lang van een korting van zo'n 17% op uw stroomnota! Overstappen kost niets en het is een hele kleine inspanning om het online aanmeldingsformulier in te vullen.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 11 juli 2003
Geactualiseerd: donderdag 1 juli 2021

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie