De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Afwachten of switchen van stroomleverancier?

Nu nog switchen van stroomleverancier of  afwachten tot 1 juli 2004?

Nu de volledige energieliberalisering uitgesteld is tot 1 juli 2004, is het voor velen nog onduidelijker geworden of het nog wel zinvol is over te stappen op groene stroom van dezelfde oude vertrouwde óf juist een nieuwe stroomleverancier. Men kan immers niet voorspellen hoe de prijsontwikkeling zal verlopen.

Consumenten worden al een tijdlang via allerlei verkoopmethodes verleid om over te stappen op groene stroom. Vooral telefonisch worden velen door hun oude energieleverancier benaderd om voor hetzelfde bedrag voortaan groene stroom te gebruiken. Dat is dan weliswaar niet beter voor de portemonnee, maar wel voor het milieu. Inmiddels is ruim een kwart van de huishoudens overgestapt op groene stroom, waarvan het merendeel bij dezelfde leverancier is gebleven. Blijkbaar is men ook zonder direct prijsvoordeel bereid een bijdrage te leveren aan het milieu.

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat van de nog overgebleven grijze stroomgebruikers heel weinig  geïnteresseerd blijken te zijn in groene stroom en geen concrete plannen hebben om binnen een half jaar over te stappen. Men vindt de kosten en inspanning om te switchen een argument om niet voor groen te kiezen. Ook onzekerheid en wantrouwen spelen nog een grote rol. De onderzoekers denken dan ook dat aan de sterke groei van de groene energiemarkt van de afgelopen tijd een einde komt. 

Dat betreurt Gaslicht.com, want wie  de stroomwijzer raadpleegt en vergelijkt op prijs, kan constateren dat men toch nog milieu én beurs kan sparen, ondanks de verhoogde energiebelasting op groene stroom! Een gemiddeld huishouden kan zeker nog zo'n €70 tot €100 besparen. En waarom zou men dit prijsvoordeel laten lopen? Wanneer men niet alleen op prijs, maar ook op de andere aspecten zoals leveringsvergunning en contractduur let, adviseren wij niet af te wachten, maar een jaarcontract af te sluiten bij de groene stroomleverancier die voor u de beste aanbieding heeft!

U kiest dan bewust, switcht veilig en profiteert in ieder geval een jaar lang van een korting van zo'n 17% op uw stroomnota! Overstappen kost niets en het is een hele kleine inspanning om het online aanmeldingsformulier in te vullen.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie