De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Consumentenbond dreigt Essent met rechtszaak

door Jeanet Woldring 1 reactie

Energieleverancier Essent moet alle kosten van de afgenomen energie terugbetalen aan consumenten die het afgelopen jaar zonder bedenktermijn bij de MediaMarkt of Gamma een energiecontract afsloten en die alsnog willen opzeggen. Dat eist de Consumentenbond in een brief aan Essent. Doet Essent dit niet, dan stapt de bond naar de rechter.

Essent meldde bij de verkoop van de contracten tot 1 december vorig jaar dat consumenten geen bedenktermijn hadden. Maar dat had nooit mogen gebeuren. Het ging hier namelijk om 'verkoop buiten de verkoopruimte', vergelijkbaar met verkoop op straat en aan de deur (colportage). Mensen gaan immers niet naar een bouwmarkt om een energiecontract af te sluiten. Daarom geldt hier een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Geeft een bedrijf dat niet, dan schrijft de wet voor dat mensen 12 maanden hebben om nog onder zo'n contract uit te komen.

Aangepast

Op aandringen van toezichthouder ACM heeft Essent zijn werkwijze eind 2015 aangepast. Maar volgens de Consumentenbond is de energieleverancier gedupeerde klanten nog niet voldoende tegemoet gekomen. Uit meldingen bij de bond blijkt dat Essent de contracten wel wil ontbinden, maar dat het op geen enkele wijze bereid is de al afgenomen energie terug te betalen. Ook zou Essent het bedrag van de destijds bij het afsluiten van het contract ontvangen waardebon terugeisen. Ze kregen bij een contract van drie jaar een cadeaubon van 150 euro.

Ongunstige tarieven

Ook vindt de Consumentenbond dat Essent consumenten met een contract van voor 1 december 2015 alsnog moet informeren dat zij een bedenktijd hebben. De organisatie krijgt veel klachten van consumenten die er na het afsluiten van een contract achter kwamen dat de energietarieven van Essent erg ongunstig voor hen zijn. Ook melden sommigen dat er in de winkel een ander tarief werd voorgespiegeld dan dat er uiteindelijk moet worden betaald. Voor die consumenten is het belangrijk te weten dat ze alsnog boetevrij kunnen opzeggen, met teruggave van de al betaalde energiekosten. Andere organisaties als Vereniging eigen Huis en Radar ontvingen eveneens veel klachten.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 8 maart 2016
Geactualiseerd: woensdag 1 juni 2016

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (1)

Geplaatst door: mohamed ()

Ik stap elke jaar over bestaat per jaar 400 euro per jaar met 2 personen ik zou normaal 50 euro per maand betalen voor gaslicht maar door dat ik via de echte gaslicht ben over gestapt gaat er elke jaar bijna 30 euro per maand af ik stap elke jaar over omdat als je het vast zet krijg je eenmalig die korting maar als je elke jaar overstapt bespaar je bijna 600 euro in de 3 jaar maar moet je het wel elke jaar overstappen naar een andere energie maatschappij via gaslicht of je meer hebt gebruikt of niet je krijgt een veel goedkopere energie tarief zoals dit jaar

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie