De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Consumentenbond start `Protestactie stijgende energiekosten`


De Consumentenbond is een protestactie gestart tegen de enorme prijsstijgingen in de energiemarkt.

Consumenten worden opgeroepen om tegen de prijsstijging te protesteren via een speciale internetpagina. De Consumentenorganisatie rekent gas en licht tot de eerste levensbehoeften. Hiervan komt de betaalbaarheid in het geding als de energierekening volgend jaar tussen de €150 en €175 hoger wordt. De bond pleit voor een prijsmaximum en wil alle steunbetuigingen in december aan politici overhandigen.

Als belangrijkste reden voor de prijsstijging wijzen de energiebedrijven op de gestegen olieprijs en de daaraan gekoppelde gasprijs. Omdat de prijs van elektriciteit ook weer gekoppeld is aan de gasprijs, wordt de hele energierekening vanaf 2005 fors duurder.

De Consumentenbond vindt dat deze koppeling niet thuishoort in een geliberaliseerde energiemarkt en vindt dat minister Bronkhorst van Economische Zaken moet ingrijpen.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 18 november 2004

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie