Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Consumentenbond start `Protestactie stijgende energiekosten`


De Consumentenbond is een protestactie gestart tegen de enorme prijsstijgingen in de energiemarkt.

Consumenten worden opgeroepen om tegen de prijsstijging te protesteren via een speciale internetpagina. De Consumentenorganisatie rekent gas en licht tot de eerste levensbehoeften. Hiervan komt de betaalbaarheid in het geding als de energierekening volgend jaar tussen de €150 en €175 hoger wordt. De bond pleit voor een prijsmaximum en wil alle steunbetuigingen in december aan politici overhandigen.

Als belangrijkste reden voor de prijsstijging wijzen de energiebedrijven op de gestegen olieprijs en de daaraan gekoppelde gasprijs. Omdat de prijs van elektriciteit ook weer gekoppeld is aan de gasprijs, wordt de hele energierekening vanaf 2005 fors duurder.

De Consumentenbond vindt dat deze koppeling niet thuishoort in een geliberaliseerde energiemarkt en vindt dat minister Bronkhorst van Economische Zaken moet ingrijpen.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie