De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

DTe bevordert concurrentie op gasmarkt

De toezichthouder op de energiemarkt (DTe) wil dat er concurrentie komt op de gasmarkt. Daarom vindt DTe het belangrijk dat deze markt  transparant is waardoor handel kan plaatsvinden en er voldoende marktpartijen actief kunnen zijn.

DTe neemt  daarom maatregelen die op 10 juni gepubliceerd zijn in Richtlijnen Gastransport voor 2005  om  marktwerking op de gasmarkt te bevorderen.

Zo gaat DTe   een deel van de kosten verrekenen die partijen maken voor het omzetten van gas met zogenoemde 'hoogcalorische waarde' naar 'laagcalorische waarde' voor onder meer huishoudens in de transporttarieven. Hierdoor gaan alle partijen evenredig bijdragen aan deze kosten.  

Ook moet de transportpoot van de Nederlandse Gasunie, Gastransport Services, er in 2006 voor zorgen dat marktpartijen optimaal gebruik kunnen maken van de mogelijkheden van het landelijke transportnet, terwijl de kosten om dit net in balans te houden zoveel mogelijk worden beperkt.    
 
Verder moet Gastransport Services marktpartijen gerichte informatie verstrekken over   importcapaciteit. Aan de hand van deze informatie kunnen netgebruikers voortaan goed inschatten in hoeverre het door hen gewenste transport van gas daadwerkelijk kan plaatsvinden en of er capaciteit in de toekomst beschikbaar is.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 10 juni 2004
Geactualiseerd: vrijdag 11 juni 2004

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie