Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

DTe bevordert concurrentie op gasmarkt

De toezichthouder op de energiemarkt (DTe) wil dat er concurrentie komt op de gasmarkt. Daarom vindt DTe het belangrijk dat deze markt  transparant is waardoor handel kan plaatsvinden en er voldoende marktpartijen actief kunnen zijn.

DTe neemt  daarom maatregelen die op 10 juni gepubliceerd zijn in Richtlijnen Gastransport voor 2005  om  marktwerking op de gasmarkt te bevorderen.

Zo gaat DTe   een deel van de kosten verrekenen die partijen maken voor het omzetten van gas met zogenoemde 'hoogcalorische waarde' naar 'laagcalorische waarde' voor onder meer huishoudens in de transporttarieven. Hierdoor gaan alle partijen evenredig bijdragen aan deze kosten.  

Ook moet de transportpoot van de Nederlandse Gasunie, Gastransport Services, er in 2006 voor zorgen dat marktpartijen optimaal gebruik kunnen maken van de mogelijkheden van het landelijke transportnet, terwijl de kosten om dit net in balans te houden zoveel mogelijk worden beperkt.    
 
Verder moet Gastransport Services marktpartijen gerichte informatie verstrekken over   importcapaciteit. Aan de hand van deze informatie kunnen netgebruikers voortaan goed inschatten in hoeverre het door hen gewenste transport van gas daadwerkelijk kan plaatsvinden en of er capaciteit in de toekomst beschikbaar is.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie