De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

DTe bewaakt fair play

Leestijd: 2 minuten

Gaslicht.com is verheugd te kunnen melden, dat sinds kort een extra garantie geboden wordt dat de consument op de vrije markt echt een faire kans krijgt. Het handhavingsdocument van DTe draagt daaraan bij.

De Dienst uitvoering en toezicht Energie (DTe) is door de wet aangewezen als toezichthouder voor alle marktpartijen in de vrije energiemarkt. Iedereen moet de spelregels goed spelen. Omdat dit vaak niet het geval is bestond al jaren geleden de roep om een krachtiger optreden van DTe. Helaas, DTe heeft weinig bevoegdheden en iedere klacht verzandt meestal in eindeloze welles-nietes spelletjes, waar niemand op zit te wachten.

DTe heeft sinds kort een handhavingsplan waarin beschreven staat welke weg zij bewandelt wanneer een onderneming de wet overtreedt. In dit plan geeft DTe aan hoe zij het volgende aan: haar toezichthoudende taken, van toepassing zijnde wetten en de sanctie-bevoegdheid. Daarnaast worden de prioriteiten voor 2003 en 2004 genoemd.

Via een bindende aanwijzing (een zogenaamde ‘rode’ kaart) of een last onder dwangsom kan DTe deze bedrijven dwingen de overtreding te beëindigen. Per overtreding zal DTe nagaan welk middel het meest effectief en efficiënt is. Ook een indringend gesprek, een waarschuwingsbrief of een publicatie op de DTe-website behoren tot de mogelijkheden.

Bron: DTe, 2003-04-24

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 23 mei 2003
Geactualiseerd: donderdag 22 mei 2003

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie