De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Durion belooft DTe beterschap met vergunning

door Marlies Hazenberg


De Dienst Uitvoering en Toezicht Energie (DTe) heeft Durion aangesproken op haar manier van klantenwerven. De energieleverancier heeft beterschap beloofd en heeft inmiddels ook een leveringsvergunning voor groene stroom gekregen onder voorwaarden.

Er zijn de afgelopen maanden bij de DTe al meerdere malen klachten binnengekomen over het telefonisch werven van klanten door het energiebedrijf Durion. Volgens verschillende andere leveranciers gebeurde dit op een misleidende manier. Zo werd de suggestie gewekt dat Durion samenwerkt met de desbetreffende netwerkbeheerders, en beseften veel klanten niet dat ze een contract met het bedrijf aangingen.

De DTe heeft inmiddels inzage gehad in het belscript van Durion. N.a.v. dit script heeft de Dte Durion opgedragen ervoor te zorgen dat klanten meer duidelijkheid moeten krijgen tijdens het telefoongesprek. Zo moet duidelijk worden voor welke tarieven klanten dit contract aangaan en moet er duidelijk worden vermeld dat Durion niet samenwerkt met netwerkbeheerders. Ook moet Durion duidelijker zijn in haar correspondentie. De klant moet weten dat hij een contract aangaat, voor welke prijs en hoe deze prijs is opgebouwd, wat de duur en de opzegtermijn van het contract is, en welke betalingswijze wordt gehanteerd.

De DTe gaat de komende periode controleren of Durion zich aan deze voorwaarden houdt. De energieleverancier levert al langer groene stroom, maar was niet in het bezit  van een leveringsvergunning. Volgens de huidige wet is dit toegestaan. DTe verwacht dat dit in de nabije toekomst verandert. Een energieleverancier moet dan eerst de vergunningsprocedure doorlopen voordat hij klanten mag werven.

Overigens zijn de afgelopen week  alle vergunningshouders door de toezichthouder per brief geïnformeerd over de wijze waarop zij  'derden' (wederverkopers) mogen inzetten voor het werven van nieuwe klanten. Zo mogen deze zogenoemde wederverkopers niet onder eigen naam leveringsovereenkomsten aangaan.

Zie ook:
Delta protesteert tegen klantenwerving Durion.

Agressieve benadering schrikt consument af

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2004
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie