Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Echte Energie als eerste met groen aardgas

Vanaf 1 juli kan de energiegebruiker ook kiezen voor duurzaam aardgas.  Dan gaat de  Amsterdamse energieleverancier 'Echte Energie' naast groene stroom ook groen aardgas aanbieden.

Groen aardgas heet officieel klimaatgecompenseerd aardgas, zo laat de aanbieder weten. Dat houdt in dat de CO2 die bij verbranding vrijkomt wordt gecompenseerd door maatregelen die ervoor zorgen dat die CO2 weer wordt opgenomen en niet in het milieu terechtkomt.

Dat kan bijvoorbeeld door elders in de wereld bomen te planten, die aan CO2 opnemen wat bij de verbranding vrijkomt. Op die manier wordt het aardgas CO2-neutraal en levert de gebruiker geen bijdrage aan het broeikaseffect.

Een tweede methode is dat gebruik wordt gemaakt van de in het Kyoto-verdrag geschapen mogelijkheid om CO2-certificaten te kopen, waardoor de CO2-uitstoot van groen aardgas elders in de wereld middels beschermende maatregelen wordt gecompenseerd. Deze CO2-certificaten worden onder toezicht van de Wereldbank uitgegeven.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie