De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Eerste overname van Ben Woldring: Energiewereld

Ben Woldring breidt  ‘imperium’ vergelijkingssites uit

Energie-afnemend Nederland kan nu zeker zijn van een gedegen, onafhankelijke en overal eenduidige vergelijking van energieprijzen. Op meer dan de helft van alle in Nederland actieve energievergelijkingssites worden de vergelijkingen nu gelijkgetrokken. Dit is te danken aan het feit dat internetondernemer Ben Woldring de in 2001 opgerichte vergelijkingssite Energiewereld.nl heeft overgenomen.

Ben Woldring, al bekend vanwege zijn succes met de onafhankelijke vergelijkingssites voor telefonie (Bellen.com), internetten (Internetten.nl) en energie (Gaslicht.com)  heeft de energie nieuws- en vergelijkingssite Energiewereld.nl, die ook vele partnersites van een onafhankelijk energievergelijk voorziet, overgenomen. Door deze overname is Ben Woldring nu marktleider op het gebied van vergelijkingssites energieprijzen.

Aangezien de vergelijkingen op alle betrokken sites nu gelijkgetrokken worden, hoeft er bij de bezoekers geen twijfel meer te bestaan over de onafhankelijkheid en betrouwbaarheid van de vergelijking. Die was tot voor kort in het geding, daar Energiewereld.nl en de bijbehorende partnersites vanaf 2004 eigendom van een energieleverancier waren en dus niet onafhankelijk. Afhankelijkheid van een energiebedrijf houdt een risico in voor de transparantie van de prijsvergelijker, stelt toezichthouder DTe. In het door DTe in december 2004 gepubliceerde onderzoeksrapport is hier terecht op gewezen. Door de overname is een eind gekomen aan het risico dat gelieerde aanbieders van afhankelijke prijsvergelijkers beter uit een vergelijking komen.

De vergelijkingssites die gebruikmaken van de prijscalculator van Energiewereld.nl zijn o.a.: Elcheapo.nl ; Vergelijk.nl/energie; Energievoorzieningen.nl; Ecologiebibliotheek.nl en Mijnstroom.nl.

Vanwege het aanbod op zowel het gebied van telefonie, internet als van energie, biedt Ben Woldring de markt een uniek compleet gamma aan, waarbij niet alleen prijzen worden vergeleken, maar complete producten en diensten online worden aangevraagd, aangevuld met product informatie, het laatste nieuws, een gebruikersforum en allerlei extra faciliteiten. Zo kan elke daarvoor geregistreerde gebruiker met de ContractWizard tijdig worden gewaarschuwd voor de afloop van zijn contract. Ook kan men zijn energiekosten beter budgetteren door de Online Meterkaart op Gaslicht.com bij te houden. Gaslicht.com heeft sinds haar oprichting in juni 2003 ruim 230.000 unieke bezoekers mogen verwelkomen. Energiewereld.nl trekt maandelijks ruim 35.000 unieke bezoekers.

Zakelijke groot- en kleinverbruikers kunnen voor een speciaal op de zakelijke markt toegesneden partnersite terecht: Energiecontract.com.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 8 februari 2005
Geactualiseerd: vrijdag 1 november 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie