De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Electrabel heet ENGIE; Kas Energie is Anode

door Jeanet Woldring

Energieleverancier Electrabel heeft een nieuwe naam: ENGIE. Ook Kas Energie verandert van naam. Dat heet Anode, sinds dat bedrijf de aandelen in de energieleverancier overgenomen.

Per 1 januari 2016 bestaat de merknaam Electrabel, onderdeel van GDF SUEZ, niet langer. Het bedrijf gaat vanaf begin dit jaar verder als ENGIE. Dat wil zich meer gaan richten op de ontwikkeling van duurzame, CO2-arme energie en het terugdringen van het energieverbruik.

Overgenomen

Kas Energie Nederland is overgenomen door Anode Energie en krijgt ook die naam. Kas was nog relatief kort op de markt. Sinds de zomer van 2013 had het bedrijf, dat werd opgericht door een aantal samenwerkende glastuinbouwbedrijven uit het Westland, een leveringsvergunning voor kleinverbruikers. Het contract van oorspronkelijke klanten van Kas Energie zal niet veranderen. De levering zal gewoon doorgaan tegen de afgesproken voorwaarden en tarieven.

Update 20 september 2016: De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft op 9 september 2016 namens de Minister van Economische Zaken het besluit genomen tot het wijzigen van de tenaamstelling van de vergunning van KAS Energie Nederland BV. De vergunning voor de levering van gas aan kleinverbruikers wordt op naam gesteld van Kleinverbruik Energie Nederland BV (KEN). Aan deze vergunning is de handelsnaam Anode Energie toegevoegd.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 4 januari 2016
Geactualiseerd: donderdag 10 maart 2016

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie