Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Electrabel klantvriendelijkste energieleverancier 2010

Leestijd: 2 minuten

Electrabel is uitgeroepen tot de klantvriendelijkste energieleverancier van Nederland. Met het gemiddelde rapportcijfer 8 eindigde Electrabel bovenaan in een onafhankelijk onderzoek van MarketResponse onder 2500 consumenten.

MarketResponse en Egbert Jan Bel (auteur) doen jaarlijks onderzoek naar klanttevredenheid onder 2500 consumenten. In 2010 beoordeelden klanten 160 bedrijven in 8 diverse sectoren, waaronder telecom en energie. 

Klantvriendelijkheidscriteria
Consumenten is gevraagd in hoeverre hun ervaringen overeenkwamen met de vijf gouden regels die klantvriendelijkheid bepalen. Dit zijn volgens de onderzoekers: tijdig fouten oplossen, goede bereikbaarheid, beloftes nakomen, flexibiliteit tonen in de oplossing en klanten alleen benaderen met relevante informatie.

Opmerkelijk
Klantvriendelijkheid werd gemiddeld met een ruime voldoende beoordeeld. Ruim acht op de tien klanten hebben een cijfer hoger dan zes gegeven. Dat is opmerkelijk, want de media staan de laatste tijd vol met klaagzangen over de manier waarop bedrijven met hun klanten omgaan. Telecom en energie kregen de meeste onvoldoendes.

Nauwelijks verschil tussen energieleveranciers
In de sector energie is een vergelijking gemaakt tussen de grote vier Nuon, Essent, Eneco en Delta en de overige leveranciers. Er is volgens de onderzoekers nauwelijks verschil tussen beide partijen. De laatste categorie laat wel een hoge spreiding zien: de hoogste overallscore is een 8, de laagste een 6,7. De best scorende energieleverancier is Electrabel met een 8. Deze energieleverancier behaalt de hoogste score op het niet onnodig lastig vallen, zo blijkt uit het rapport over Electrabel. Meer informatie over het onderzoek is te vinden op www.klantvriendelijkstebedrijf.nl.

Prijs/kwaliteitscore
Zie ook de beoordeling op Gaslicht.com. Voor de maand september kreeg Electrabel een 7,5 maar heeft daarmee niet het hoogste cijfer. Dat was voor Greenchoice die een 8,3 in de wacht sleepte. Hierbij wordt gelet op de prijs/kwaliteit verhouding, d.w.z. niet enkel een beoordeling op klantvriendelijkheid, maar ook op tarieven, voorwaarden, overstapproces, duurzaamheid etc. Deze prijs/kwaliteitscore is opgebouwd uit geverifieerde beoordelingen door overstappers, criteria van Gaslicht.com zelf en onafhankelijke landelijke onderzoeken. De score wordt maandelijks bepaald.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 15 februari 2023

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie