De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Eneco koopt Nederlandse tak van Dong Energy

door Jeanet Woldring 1 reactie

De Nederlandse tak van Dong Energy wordt aan Eneco verkocht. Dat werd gisteren bekendgemaakt. De 90 duizend klanten worden daarmee aan het klantenbestand van Eneco toegevoegd. Dat brengt het totaal aantal Eneco-klanten op 2,2 miljoen. De medewerkers worden ook overgenomen.

Begin deze maand berichtten we al over de mogelijke verkoop van de Nederlandse Dong klanten. Dinsdag werd dit bericht bevestigd. Zowel Dong als Eneco maakten bekend dat de Nederlandse tak van Dong Energy door Eneco overgenomen wordt. Dong Energy gaat naar eigen zeggen haar activiteiten in Nederland volledig richten op het produceren van windenergie. Vanwege deze koerswijziging heeft het energiebedrijf naar een betrouwbare partner gezocht om de levering over te nemen. Dong Energy is een van oorsprong Deense energieleverancier, sinds 2005 actief op de Nederlandse markt.

In 2011 nam Eneco al het Nederlandse energiebedrijf Oxxio over. Deze energieleverancier opereert nog altijd zelfstandig doordat Eneco ervoor heeft gekozen Oxxio als apart merk in de energiemarkt te behouden. Bij deze nieuwe overname is het echter de bedoeling dat het merk Dong uiteindelijk van de Nederlandse markt zal verdwijnen. De 90 duizend Dong-klanten (150.000 aansluitingen voor gas en stroom) zullen volledig geïntegreerd worden in het klantenbestand van Eneco.

Voor klanten van Dong verandert er niets. Contracten en tarieven blijven behouden en zullen niet door Eneco gewijzigd worden. Hoe lang de integratie zal gaan duren, is nog niet bekend. Eerst zal de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de overname nog moeten goedkeuren. Ook de ondernemingsraad heeft nog niet ingestemd, zo blijkt uit berichtgeving van Energeia Energienieuws. Voorlopig zullen de klanten nog gewoon onder de naam Dong van stroom en gas worden voorzien.

De samenwerking tussen Dong en de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) blijft volgens Energeia Energienieuws in tact. De backoffice van Dong Energy zal gewoon blijven draaien voor NLE. Dong verzorgt voor NLE de levering van elektriciteit, gas en de backoffice diensten in Nederland.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 22 januari 2014
Geactualiseerd: dinsdag 5 maart 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (1)

Geplaatst door: Jeroen ()

Is er nu een mogelijkheid ontstaan bij een meerderjarig contract om tussentijds (zonder kosten) te kunnen overstappen ivm het veranderen van bedrijf

Opmerking van de redactie op 24-01-2014
De mogelijke overname van Dong door Eneco heeft geen gevolgen voor de al lopende contracten. Alleen bij faillissement is het toegestaan om de huidige lopende contracten te ontbinden.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie