Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

ENECO maakt knieval

door Marlies Hazenberg Leestijd: 2 minuten

ENECO heeft aangekondigd de inning van dubbele netwerkkosten tijdelijk te stoppen, totdat de rechter in een kort geding uitspraak heeft gedaan.

ENECO reageert hiermee op de dreiging van de Consumentenbond met een negatieve publieksactie. Met deze actie wil de Consumentenbond ageren tegen de in haar ogen verwerpelijke werkwijze van ENECO netbeheer. Zoals Gaslicht.com in een eerder nieuwsbericht al aangaf wil ENECO de misgelopen inkomsten als gevolg van het faillissement van EnergyXS op de afnemers gaan verhalen.

ENECO netbeheer denkt daarmee in zijn recht te staan.

Hoewel de uitspraak van het kort geding goed is voor de duidelijkheid in de regelgeving,  is Gaslicht.com de mening toegedaan dat de houding van ENECO hierdoor niet beïnvloed mag worden.

Het blijft oncommercieel en onzakelijk om op deze wijze te proberen een paar duizend euro terug te krijgen. De schade op termijn zal voor ENECO netbeheer nog veel groter zijn, want de klanten zullen massaal het zusterbedrijf ENECO Energie de rug toekeren. 

De consumenten hebben er nooit enige weet van gehad hoe hun verantwoordelijkheden omtrent de netwerkkosten lagen. Redelijkerwijs heeft men zich dus ook nooit kunnen verweren en vooraf een afweging kunnen maken. Door de facturering van de netwerkkosten gedurende een paar jaar via EnergyXS te laten lopen, ontstaat een gewoonterecht en dat kan de consument niet zomaar ontnomen worden.

In dat opzicht valt de opstelling van Essent te waarderen. Dit bedrijf heeft consumenten op voorhand al toegezegd geen dubbele netwerkkosten in rekening te brengen.

Het kort geding dient woensdag 24 september.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, van begin 2017 tot november 2022 was ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vond ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie