Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Eneco wordt verkocht via veiling

1 reactie Leestijd: 2 minuten

eneco-gebouw.PNGEnergieleverancier Eneco gaat in de verkoop. Het laatste grote energiebedrijf dat nog in overheidshanden is, wordt verkocht via een veiling. Dat hebben de aandeelhouders en het bestuur van het bedrijf besloten.

Nuon en Essent al in 2009 geprivatiseerd

De twee andere grote energiebedrijven, Nuon en Essent, werden jaren geleden al verkocht. Zo kwam Nuon in 2009 in handen van het Zweedse Vattenfall. Dat leverde gemeenten en provincies toen 10 miljard euro op. Essent werd in dat jaar verkocht aan het Duitse RWE. Die verkoop leverde gemeenten en provincies uiteindelijk 7,3 miljard euro op. De waarde van Eneco wordt volgens de NOS geschat op 2,5 à 3 miljard euro.

Eneco nog in gemeentelijke handen

Eneco is nu nog in handen van 53 gemeenten, waarvan Rotterdam en Den Haag de grootste aandeelhouders zijn. Het plan om Eneco te privatiseren bestaat al langer, maar er kwam onenigheid over tussen de raad van bestuur, de raad van commissarissen en de ondernemingsraad. Afgelopen zomer greep de rechter in.

Veiling

Eneco zal worden verkocht via een zogeheten gecontroleerde veiling. Daarbij kunnen geïnteresseerde partijen in opeenvolgende rondes bieden op het bedrijf. Op die manier hopen de aandeelhouders een zo hoog mogelijke prijs te ontvangen voor Eneco. De verkopende gemeenten kunnen ook eisen stellen aan de koper wat betreft duurzaamheid en werkgelegenheid.

Zie ook: Delta en Eneco moeten energiebedrijf splitsen

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 5 juli 2019

Reacties (1)

Geplaatst door: Luuk Schuring ()

goedemiddag, sanne.
Ik heb een contract bij Eneco tot 4 juni, is het verstandig om over te stappen?en moet ik dan ook een boete betalen?

Opmerking van de redactie op 18-11-2019
Beste meneer Schuring,

Wij raden aan om vanaf twee maanden voor de einddatum de overstap aan te melden. Alle energieleveranciers houden dan rekening met de einddatum.

Als u nu al gaat overstappen da krijgt u een boete van €100,00 en vervalt de korting die u van Eneco krijgt. Dat is natuurlijk zonde.

Mocht u vragen of hulp nodig hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen. U kunt ons bereiken op 0342 411 350 of per mail van info@gaslicht.com.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.