De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Energie nieuwsbrief zomer 2016

door Anniek Kruijer 6 reacties

Goed nieuws! Per 1 juli gaat de energierekening van de meeste huishoudens flink omlaag. Gemiddeld € 100 op jaarbasis voor contracten met variabele tarieven. Maar wist u dat u gemiddeld ruim € 450 goedkoper uit bent door over te stappen naar een energiecontract met vaste tarieven? Bekijk snel waar u het voordeligst uit bent!

Bekijk de nieuwsbrief

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 22 juni 2016
Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer
Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Reacties (6)

Geplaatst door: g.kuiper ()

zeg nu eens wat de voordeigste leveranciwr is,van gas of stroom bij normaal verbruik

Opmerking van de redactie op 14-07-2016
Er is niet een bepaalde leverancier standaard het voordeligste bij een bepaald verbruik, omdat het ook afhankelijk is van de postcode. Daarnaast kunnen energiepakketten dagelijks wijzigen, waardoor het ieder moment anders kan zijn. Wij raden daarom aan echt op basis van uw eigen verbruik en postcode te vergelijken voor een goede vergelijking voor uw situatie. Op dit moment staan in de top 5 Nuon bovenaan met een contract met vaste tarieven voor de duur van 1 jaar. Dat is gebaseerd op het standaardverbruik van 3500 kWh en 1800 kuub gas.


Mochten wij u kunnen helpen bij het maken van uw vergelijking dan zijn wij dagelijks bereikbaar via 0342-411350 en info@gaslicht.com.
Geplaatst door: g.kuiper ()

waarom moet je eerst je verbruik doorgeven ,alvorens te horen wat de prijs van stroom en gas is ?,dat is bij benzine of diesel toch ook niet zo

Opmerking van de redactie op 14-07-2016
Het verbruik bepaald veelal de opmaak van een energiecontract. Zo kan het zo zijn dat als u meer dan 5000 kuub gas verbruikt u een ander gastarief gaat betalen. Ook bepaald het verbruik bij sommige leveranciers de hoogte van de welkomstpremie. Daarnaast gelden er ook andere belastingtarieven bij hogere verbruiken. Om u juiste jaarkosten te kunnen tonen is het daarom van belang een goede schatting te hebben van uw verbruik. Dat geeft het beste totaalbeeld om te bepalen welk contract in uw situatie het voordeligste is.
Geplaatst door: mark vdk ()

Maar zijn de lagere tarieven per 1 juli al verwerkt in de huidige aanbiedingen, kortom, heeft het zin nog een week te wachten om ergens op in te gaan?
Ik ben dus al contractvrij nu.

Opmerking van de redactie op 24-06-2016
Pas rond 1 juli geven de meeste leveranciers de definitieve variabele tarieven voor de contracten voor onbepaalde tijd vrij. Dus dan worden de tarieven ook pas op de website aangepast. Als u wilt overstappen naar een aantrekkelijke actieaanbieding heeft het geen zin om te wachten. Dit omdat de daling waar leveranciers over spreken alleen betrekking heeft op de contracten voor onbepaalde tijd, het contract dat u nu reeds afneemt bij uw huidige leverancier omdat uw contract al is afgelopen. De tarieven die naar beneden gaan, zijn de tarieven die u krijgt op het moment dat uw contract voor bepaalde tijd afloopt of als u al jaren bij dezelfde leverancier zou zitten. Ook met de geplande daling blijven die contracten minstens 300 euro duurder dan de contracten voor de duur van 1 jaar die leveranciers aanbieden. De overige contracten (zoals de contracten voor de duur van 1 jaar) veranderen vaak maandelijks en wat die contracten gaan doen is niet te voorspellen. Het kan zomaar zo zijn dat leveranciers per 1 juli de contracten met vaste tarieven minder aantrekkelijk maken. Dat is altijd een momentopname. Daarom adviseren wij altijd om over te stappen op het moment dat uw contract bijna afloopt (circa 2 maanden van te voren) zodat u aansluitend op het contract wordt overgenomen door de nieuwe leverancier. Hoe langer u wacht, hoe langer u onnodig duurdere variabele tarieven zal betalen. U kunt ons ook altijd via 0342-411350 bereiken voor verdere uitleg.
Geplaatst door: mark vdk ()

Sanne, je zegt:
De meeste leverancier passen de variabele tarieven pas op 1 juli aan. Maar dit staat verder los van de contracten voor bepaalde tijd. Wij raden u dus aan zo spoedig mogelijk over te stappen zodat het huidige contract zo snel mogelijk opgezegd kan worden.

Dan kan ik toch beter een week wachten, dan krijg ik lagere tarieven. Nogmaals, ik ben nu al contractvrij.

Geplaatst door: Mark vdk ()

Ik ben contractvrij sinds een maand en zie dat de welkomstpremies de laatste maand zo'n beetje zijn gehalveerd, is dat altijd zie in deze periode of heeft het te maken met de komende verlaging van tarieven per 1 juli (die men wil compenseren)? Is het uberhaupt zo dat per 1 juli lagere tarieven aan de orde zullen zijn dan of is dit al verwerkt?
Bij voorbaat dank, Mark

Opmerking van de redactie op 23-06-2016
Leveranciers kunnen ieder moment beslissen hun aanbiedingen aan te passen, dat staat los van de periode in het jaar. Wij raden daarom aan circa 2 maanden voor het aflopen van het contract over te stappen. Dan stapt u precies over wanneer het lopende contract afloopt. Daarmee voorkomt u dat u tijdelijk duurdere variabele tarieven zal betalen. Het blijft namelijk altijd een momentopname waardoor het niet valt te plannen. Aanbiedingen kunnen zomaar veranderen.

De meeste leverancier passen de variabele tarieven pas op 1 juli aan. Maar dit staat verder los van de contracten voor bepaalde tijd. Wij raden u dus aan zo spoedig mogelijk over te stappen zodat het huidige contract zo snel mogelijk opgezegd kan worden.
Geplaatst door: Anita ()

Indien je verbruik niet zo heel hoog is, kijk dan vooral naar je vastrecht. Het verschil tussen de energieleveranciers kan wel oplopen tot ruim € 50. Voordat je dat verschil goed hebt gemaakt in een iets lager tarief, moet je vaak al veel verbruiken. Ik stap elk jaar over en het eerste waar ik op let is het vastrecht (let op niet de vaste kosten van de netbeheerder, die zijn overal gelijk)

Opmerking van de redactie op 22-06-2016
Als u vrij zeker uw verbruik weet is het heel eenvoudig vergelijken. De energievergelijker rekent dan al uit welk contract het voordeligste is omdat er zowel met het tarief, als de vaste leveringskosten rekening wordt gehouden. Samen met de welkomstpremie bepalen die drie posten welk energiecontract in uw situatie het voordeligste is. Juist met een laag verbruik maakt ook vaak een hoge welkomstpremie het verschil.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie