De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Ergernis hoge inkomens reden om te switchen

De ergernis over de buitensporig hoge inkomens is voor veel consumenten reden om van energieleverancier te wisselen. Vooral nieuwe, kleine energiebedrijven als Energie:direct, Enerfree, Oxxio en Greenchoice lijken van de onrust te profiteren. Op de vergelijkingssites is het aantal bezoekers spectaculair gestegen en de groei van het aantal overstappers is nog groter.  In april wisselden tot nu toe ruim 35 % meer consumenten van energieleverancier dan in maart.

Het is duidelijk merkbaar dat meer mensen geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden om een andere leverancier te kiezen dan voorheen. Het lijkt samen te hangen met de grote media aandacht die er recent is voor de problemen rond de slechte afwikkeling van verhuizingen, de trage en gebrekkige facturering, het tegenwerken van de liberalisering en in het algemeen de zeer matige klantenservice. De druppel die de emmer doet overlopen zijn de berichten over de extreem hoge beloningen van topfunctionarissen bij een aantal grote energieleveranciers.

In korte tijd is het aantal bezoekers op de energie vergelijkingssites Gaslicht.com en Energiewereld.nl en een aantal partnersites, waaronder Vergelijk.nl/energie enorm toegenomen. In maart werden er op de twee sites nog circa. 56.000 unieke bezoekers geteld, in april zal het aantal uitkomen op ruim 70.000. Een toename van zo’n 25 procent. Het aantal bezoekers dat ook besluit naar een andere leverancier over te stappen is daarbij nog sterker gestegen. De toename is hier wel 36 procent.

Nog nier eerder sedert de vrijwording van de markt op 1 juli 2004 trad een dergelijke groei op. Het is duidelijk dat consumenten niet alleen vanwege de prijs maar momenteel vooral ook uit onvrede overstappen. Die onvrede en de verontwaardiging over de topsalarissen zou er zeker niet zijn geweest als de sector de zaken goed op orde zou hebben. En consumenten wachten blijkbaar de maatregelen van de toezichthouder Dte niet af om hier de nodige verbeteringen in aan te brengen. Zij kiezen eieren voor hun geld oftewel een andere energieleverancier.

Net zoals indertijd bij de liberalisering van de telecommarkt, toen KPN de vrijwording probeerde te vertragen, zien we nu ook hier dat de markt uiteindelijk haar werk doet. Consumenten weten, mede dankzij goede prijsvergelijkers op het internet, hun weg wel te vinden.

Ben Woldring: “Overstappen is gelukkig kinderlijk eenvoudig. Een besparing van 10 tot 20 % is gauw bereikt en met één klik is het geregeld. En om de mensen te helpen bij alle onduidelijkheid, wordt op de sites extra aandacht besteed aan heel veel uitleg. Ook is er een top-5 op Gaslicht.com geplaatst, die concurrentie tussen de aanbieders eneorm stimuleert. ”

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 20 april 2005
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie