De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Essent en Nuon voeren fusiegesprekken

Nuon en Essent voeren 'intensieve gesprekken' over een fusie. Dat schrijft Het Financieele Dagblad vandaag.

Door de combinatie denken de twee grootste energieleveranciers in Nederland een betere onderhandelingspositie te hebben in de Europese fusie- en overnamegolf. Nuon en Essent hebben allebei meer dan twee miljoen energieklanten.

Er is kans dat kartelwaakhond NMa Nuon/Essent te dominant vindt. Enkele jaren geleden werd een fusie afgeblazen volgens de krant. 'Nu de energiemarkt internationaliseert is het de vraag of een fusie van Nuon en Essent nog een dominante speler zou opleveren.'

Minister Brinkhorst van Economische Zaken ontving gisteren de aandeelhouders van Nuon. Op verzoek van de Tweede Kamer vroeg hij om Nuon niet te verkopen aan een buitenlandse energiegigant. Het parlement is bang dat na de splitsing van de energiebedrijven alleen nog maar filialen van Franse en Duitse energiereuzen overblijven in Nederland.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 14 juni 2006
Geactualiseerd: woensdag 6 februari 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie