Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Essent presenteert keuzetarieven

Essent biedt per 1 augustus a.s.  elektriciteit in de vorm van KeuzeTarieven. Het bedrijf presenteert hiermee als één van de eerste marktpartijen een gedifferentieerd product qua prijs voor grijze stroom.  

Essent geeft klanten de mogelijkheid een tarief te kiezen wat past bij het verbruikersprofiel. Afhankelijk van de persoonlijke woonsituatie kan men kiezen uit KeuzeTarief Budget, KeuzeTarief Standaard en KeuzeTarief Plus.

Voor wie relatief weinig energie verbruikt (minder dan 1000 kWh per jaar), omdat hij/zij bijvoorbeeld alleen woont of regelmatig voor langere tijd uithuizig is,  is Budget het voordeligst. Men betaalt dan geen vaste kosten, maar wel hogere kosten per kilowattuur.

Voor wie relatief veel verbruikt (meer dan 6000 kWh per jaar), doordat hij/zij een groot gezin heeft of een groot huis met veel energieverbruikende apparaten, is  Plus het voordeligste tarief. In dit geval zijn de vaste kosten relatief hoog, maar betaalt men weer minder kosten per kilowattuur.

Voor verbruik tussen deze waarden (gemiddeld gebruik huishouden = 3500 kWh) is het Standaardtarief het meest geschikt. Voor wie al stroom afneemt van Essent geldt dat dit keuzetarief gelijk is aan z'n huidige energietarief. Wie straks geen keuze maakt, valt automatisch onder dit tarief, zo laat Essent weten. 

Op de homepage van Essent is een module geplaatst waarmee men kan laten berekenen wat het meest voordelige tarief is. Het zogeheten KeuzeTarief advies. Bij enkele tests waarbij verschillende waarden zijn ingevuld, blijkt overigens dat men procentueel niet zoveel bespaart met keuzetarief Plus. Zo is KeuzeTarief Plus bij een jaarverbruik van 7000 kWh per jaar slechts 1% voordeliger ten opzichte van het KeuzeTarief Standaard. Ook huishoudens die extreem veel verbruiken, bijvoorbeeld 12000 kWh, besparen niet meer dan één procent. 'Weiniggebruikers' besparen relatief wel meer door voor Budget in plaats van voor Standaard te kiezen. Bij een verbruik van 1000 kWh per jaar bijvoorbeeld is men met Budget 3% voordeliger uit dan bij Standaard. Het KeuzeTarief advies van Essent geeft in dat geval aan dat de leveringskosten € -73 zijn bij Budget en € -71 bij Standaard.

Het KeuzeTarief  kan  direct online aangepast worden bij Essent. De aanpassing geldt voor minimaal één jaar tot wederopzegging.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie