De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Essent reageert fel op Consumentenbond

Leestijd: 2 minuten


Essent betreurt het dat de Consumentenbond onjuiste informatie over de KeuzeTarieven heeft verspreid. Het energiebedrijf reageert fel op de berichtgeving van de Consumentenbond over 'kleine lettertjes' en het vastzitten aan een jaarcontract.

Wat is er aan de hand?
Zoals gemeld beweert  de Bond (persbericht van 25 juni) dat energiebedrijven steeds meer nadelen van aanbiedingen in 'kleine lettertjes' wegstoppen. 'Essent spant de kroon met een aanbieding voor een 'keuzetarief' waarbij consumenten pas in de kleine lettertjes lezen wat de nadelen zijn. De Consumentenbond eist dat Essent direct eerlijke informatie verschaft. 
 
Géén 'kleine lettertjes'
Essent ontkent nu dat het bedrijf 'kleine lettertjes' hanteert in de brief die in juni naar 900.000 vaste klanten gestuurd is/wordt. In de brief staat dat men kan  kiezen uit een drietal abonnementen. Bij die keuze krijgt men een jaarcontract. Indien geen keuze gemaakt wordt, dan krijgt men per 1 augustus 2004 het KeuzeTarief Standaard. Daarbij verandert er niets aan de prijs en de voorwaarden, het contract blijft, net als nu voor onbepaalde tijd. De suggestie van de Consumentenbond is dus onjuist, zo reageert Essent. 

Onzorgvuldig handelen
Essent is van mening dat de Consumentenbond onzorgvuldig en te snel heeft gehandeld. Voordat ze haar persbericht verstuurde, zou de Consumentenbond niet bij Essent geïnformeerd hebben. Na het versturen van het persbericht heeft Essent contact opgenomen met de Consumentenbond om haar op de onjuiste berichtgeving te wijzen. Dit is voor de Consumentenbond echter geen reden geweest haar persbericht aan te passen. Essent betreurt het dat er nu onjuiste informatie over de Keuzetarieven is verschenen.

Ook KeuzeTarief Standaardklanten vrij om te switchen
Voor wie er nu helemaal geen touw meer aan vast kan knopen:
Essentklanten die nu nog geen keuze maken en even af willen wachten tot er wat meer duidelijkheid is, zitten dus gelukkig niet automatisch vast aan een jaarcontract. M.a.w. zij kunnen ook in augustus of september  zonder problemen veranderen van stroomleverancier met een betere aanbieding!

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 6 januari 2023

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie