De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Essent start online nota

Leestijd: 3 minuten

Essent heeft bekendgemaakt een nieuwe dienst te ontwikkelen voor haar klanten: het online raadplegen van de jaarlijkse energienota.

Met Nota online biedt Essent de klant binnen een digitale, persoonlijke omgeving de mogelijkheid  de jaarafrekening te bekijken wanneer deze beschikbaar is.

Op het moment dat de jaarnota online klaarstaat, krijgt de klant per  e- mail of per sms bericht daarvan. Ook worden extra faciliteiten geboden zoals de  Energie Check. Hiermee kunnen klanten hun energieverbruik analyseren en kan men energiebesparende tips krijgen.

Om ervaring met deze dienst op te doen, benadert Essent de komende periode 70.000 klanten uit haar noordelijk en zuidelijk verzorgingsgebied. Aan klanten die zich aanmelden, wordt gevraagd deze dienst te evalueren.

In de bekendmaking van de halfjaarsresultaten vorige week maakt het energiebedrijf melding van een lichte winst. Essent heeft in de eerste helft van dit jaar netto 162 miljoen euro verdiend tegen 158 miljoen euro in dezelfde periode van 2002.Het bedrijf boekte in de eerste zes maanden een omzet van 3,8 miljard euro; dit is 4,6% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. De stijging was met 5,7% sterk bij energie. Bij Kabelcom was het zelfs 13,2 procent, met name door de hogere afzet van breedband internetproducten. Bij milieu bleef de omzet in Nederland echter fors achter bij die van de eerste helft van 2002. Oorzaak hiervoor is de in Nederland geheven stortbelasting. Deze leidt tot een nog steeds toenemende export van afval naar Duitsland. Essent kondigde eerder al dat het dit milieuonderdeel gaat herstructureren.

Tevens meldde Essent dat het bedrijf van 'productie tot distributie' aanwezig wil zijn in de energiemarkt. Niet alleen voor elekriciteit, maar ook voor gas houdt Essent het niet alleen beperkt tot distributie. Door de aankoop van een 20% belang in drie gasvelden in Waalwijk wordt het ook actief in de zogeheten midstreamactiviteiten. En zodra die gasvelden het einde van hun levensduur bereiken wil Essent ze geschikt maken voor de opslag van aardgas. Hierdoor krijgt Essent zelf meer flexibiliteit om fluctuaties in de marktvraag op te vangen.

Verder meldt Essent dat het marktaandeel op de markt van groene-stroomafnemers inmiddels 29% bedraagt. Dat zijn zo’n 580.000 klanten. Volgens Essent heeft het bedrijf in de eerste zes maanden flink wat marktaandeel gewonnen, vooral ten koste van andere, traditionele energiebedrijven. Toch lijkt groei van het aantal ‘groene huishoudens' enigszins af te vlakken. Mogelijk als gevolg van de lang aanhoudende onduidelijkheid over de prijsontwikkeling van groene energie”, aldus Essent. Het inwerking treden van de MEP heeft volgens Essent enige stabiliteit gebracht.

Ook meldt Essent nagenoeg klaar te zijn voor de totale liberalisering van de energiemarkt. Ondanks het uitstel wil Essent eind dit jaar klaar zijn voor de vrijmaking van de markt.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 11 augustus 2003

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie