Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Essent wil beter rapportcijfer van klant


Essent-klanten beoordelen de kwaliteit van de dienstverlening van het bedrijf met een 6,7. Dit blijkt uit een enquête die Essent onder 400.000 van haar klanten heeft verspreid. Essent vindt dit cijfer niet hoog genoeg.

Slechts  28% bleek bereid te reageren. De gemiddelde waardering kwam uit op een 6,7. Essent streeft naar een minimale waardering van 7, een waardering die het bedrijf structureel wil behalen.

De enquête zou niet voortkomen uit de recente vele klachten over Essent. Het bedrijf had deze actie al lang in de planning en wil jaarlijks een enquête houden op weg naar continue verbetering van de dienstverlening.

Met de geleverde kritieken uit de enquête gaat Essent op zoek naar verbetering. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe rekening die vanaf volgende maand naar klanten wordt gestuurd. Een 100% duidelijke factuur is een utopie volgens het energiebedrijf, maar uit onderzoek blijkt dat deze nieuwe factuur veel minder vragen zal oproepen.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie