Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Evolta sleept Eneco voor rechter

Leestijd: 2 minuten

Eneco gaat een deel van de klanten van Evolta een naheffing voor transportkosten sturen. Groene-stroomleverancier Evolta, dat zijn stroom via het failliete EnergyXS betrok, spant daarop een kort geding aan tegen Eneco.

EnergyXS verzorgde voor onder andere Evolta het transport van de groene stroom die de leverancier verkocht. Dat wil zeggen dat EnergyXS, administratief gezien, de contracten had voor het transport met bijvoorbeeld Eneco Netbeheer. Die netbeheerder, evenals de netbeheerder van Nuon, heeft nu besloten om alle klanten die door het faillissement van EnergyXS nog een betalingsachterstand hebben, een naheffing te sturen.

Evolta-directeur Jan van der Tempel is het niet eens met deze werkwijze en spant nog deze week een kort geding aan tegen Eneco Netbeheer. Volgens Van der Tempel zijn de facturen van Eneco onwettig. Evolta roept zijn klanten via een voicemailbericht op om de rekening van de netbeheerder niet te betalen. Een van de curatoren van Energy XS, Norbert Hijmans van Jacobs Kranenburg, zegt zich bij het kort geding van Evolta te willen voegen. “Zoals Essent het doet, is het volgens ons correct.”

Essent heeft besloten de particuliere klanten voor groene stroom geen naheffing te sturen omdat volgens Essent het incassorisico niet bij de particuliere klanten ligt. Volgens curator Hijmans heeft overleg met de netbeheerders tot dusver weinig opgeleverd. Hij meldt dat Energy XS binnenkort ook voor vele miljoenen euro's aan facturen de deur uit gaat doen. “Bij het faillissement waren nog niet alle leveringen gefactureerd. Dat gaat nu alsnog gebeuren.”

bron: Het Financieele Dagblad

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie