De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Fitness voor een beter milieu

Leestijd: 2 minuten

Een extra stimulans in Heerlen om je extra in het zweet te trainen. Het fitnesscentrum Corio Sports in Heerlen gaat als proef dynamo's in fiets-toestellen aanbrengen. Burgemeester en wethouders van Heerlen hebben het fitnesscentrum dinsdag voor de proef een subsidie van 5.000 euro toegezegd.

De directie: “Als je ziet hoeveel energie mensen hier bij elkaar fietsen, rennen en steppen is het eigenlijk jammer dat we daar nooit iets eerder mee gedaan hebben''. Het is een uniek plan. Bij succes zal er naar verwachting bij de leveranciers van fitnesstoestellen internationaal veel belangstelling bestaan en navolging plaats vinden.

Het Heerlense sportcentrum heeft wekelijks ongeveer 1500 bezoekers. De toestellen, waarop ze trainen, worden voorzien van speciale dynamo's om elektriciteit aan het net te leveren. Op de proefopstelling worden de apparaten voorzien van een display waarop mensen kunnen zien hoeveel energie ze opwekken. Het streven is, dat het sportcentrum na verloop van tijd zelfvoorzienend is. Sommige apparaten leveren stroom aan apparaten, die stroom verbruiken, zoals lopende banden en lampen.

Bron: ANP, 2003-05-07

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 22 mei 2003

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie