De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij bellen u graag terug

Terug naar het nieuwsoverzicht

Fors hogere energierekening door koud winterseizoen

door Sanne de Jong - Bins

MilieuCentraal-gas-stroom-meter.jpgDe kou in januari en februari levert gezinnen dit stookjaar een fors hogere energierekening op. Gemiddeld vallen de verwarmingskosten per huishouden 90 euro hoger uit dan het vorige winterseizoen. Dat blijkt uit berekeningen van Milieu Centraal op verzoek van de Telegraaf.

Geen extreem koude winter

De 14 procent hogere energierekening is volgens de onderzoekers vrijwel volledig te wijten aan de temperatuur, die deze winter lager lag. Volgens Milieu Centraal komen de hogere energiekosten echter niet door een extreem koude winter, maar doordat het vorig jaar uitzonderlijk warm was.

Gemiddeld jaarverbruik

Milieu Centraal is uitgegaan van een gemiddeld jaarverbruik van 3300 kWh stroom en 1500 m³ gas. Dat geeft een gemiddelde energierekening van 1735 euro per jaar (prijspeil 2016). Ze hebben alleen gekeken naar de periode van oktober t/m maart ten opzichte van diezelfde periode van het jaar daarvoor. De gemiddelde energierekening voor een gezin komt hierdoor uit op ruim 1800 euro. 

 Bijna 250 euro besparing door overstap

Op Gaslicht.com rekenen we met een gemiddeld energieverbruik van 3500 kWh en 1500 m³, waardoor de jaarkosten uitkomen op bijna 1750 euro (prijspeil 2017). Tel de verhoging door de eerste twee koude maanden er bij op, dan staat de teller op 1840 euro. Wie echter overstapt via Gaslicht.com en kiest voor een energiecontract uit de TOP 5 goedkoopste energiepakketten, bespaart bijna 250 euro op jaarbasis. Makkelijk verdiend!

Hoe stap ik over?

U hoeft uw huidige energiecontract niet zelf op te zeggen, omdat de nieuwe energieleverancier dit voor u doet. En dat zonder een moment zonder energie te zitten. In een paar minuten heeft u uw complete energie overstap geregeld!

Deel dit artikel op:

Sanne de Jong - Bins

Manager operations assistent
Sanne de Jong - Bins
Ik ben Sanne, sinds 2011 werkzaam voor Gaslicht.com. In Voorthuizen, waar Gaslicht.com gevestigd is, verzorg ik de communicatie en stuur ik het klantenserviceteam aan. Samen met alle medewerkers probeer ik te laten zien hoe gemakkelijk overstappen is. Veel mensen realiseren zich niet dat er zoveel te besparen valt op de energierekening. De enthousiaste reacties en reviews van overstappers, daar doen we het voor!

Reageren