De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Fors hogere energierekening door koud winterseizoen

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

De kou in januari en februari levert gezinnen dit stookjaar een fors hogere energierekening op. Gemiddeld vallen de verwarmingskosten per huishouden 90 euro hoger uit dan het vorige winterseizoen. Dat blijkt uit berekeningen van Milieu Centraal op verzoek van de Telegraaf.

Geen extreem koude winter

De 14 procent hogere energierekening is volgens de onderzoekers vrijwel volledig te wijten aan de temperatuur, die deze winter lager lag. Volgens Milieu Centraal komen de hogere energiekosten echter niet door een extreem koude winter, maar doordat het vorig jaar uitzonderlijk warm was.

Gemiddeld jaarverbruik

Milieu Centraal is uitgegaan van een gemiddeld jaarverbruik van 3300 kWh stroom en 1500 m³ gas. Dat geeft een gemiddelde energierekening van 1735 euro per jaar (prijspeil 2016). Ze hebben alleen gekeken naar de periode van oktober t/m maart ten opzichte van diezelfde periode van het jaar daarvoor. De gemiddelde energierekening voor een gezin komt hierdoor uit op ruim 1800 euro. 

 Bijna 250 euro besparing door overstap

Op Gaslicht.com rekenen we met een gemiddeld energieverbruik van 3500 kWh en 1500 m³, waardoor de jaarkosten uitkomen op bijna 1750 euro (prijspeil 2017). Tel de verhoging door de eerste twee koude maanden er bij op, dan staat de teller op 1840 euro. Wie echter overstapt via Gaslicht.com en kiest voor een energiecontract uit de TOP 5 goedkoopste energiepakketten, bespaart bijna 250 euro op jaarbasis. Makkelijk verdiend!

Hoe stap ik over?

U hoeft uw huidige energiecontract niet zelf op te zeggen, omdat de nieuwe energieleverancier dit voor u doet. En dat zonder een moment zonder energie te zitten. In een paar minuten heeft u uw complete energie overstap geregeld!

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 25 april 2022


Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie