De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Gaslicht maakt vergelijken inzichtelijker

Gaslicht.com heeft de TOP 5 van de goedkoopste energiepakketten  drastisch vereenvoudigd. De nieuwe vergelijkingsmodule maakt het voor de consument veel inzichtelijker welke besparingsmogelijkheden er zijn.

De consument wordt nu de mogelijkheid geboden om met enkele muisklikken alle stroomproducten met elkaar te vergelijken. Dat kon voorheen ook al via de Stroomwijzer. Ben Woldring, de oprichter van de vergelijkingssite Gaslicht.com heeft echter gemeend om meer eenduidigheid in de vergelijkingen aan te brengen in deze toch al complexe materie.

Hij licht de wijzigingen als volgt toe: "We lieten voorheen een TOP 5 van de goedkoopste energieproducten zien waarin de totale jaarlijkse energiekosten berekend werden op basis van verbruik en regio. Dat betekent dat leveringskosten, transportkosten, energiebelastingen, heffingen, kortingen en meterhuur meegenomen werden. Kortom, alle posten van de energierekening. Aangezien er alléén op leveringskosten geconcurreerd kan worden, heeft het weinig zin de andere posten mee te nemen in de berekening. Sterker nog, het schept alleen maar verwarring! Gaslicht.com heeft daarom in overleg met de toezichthouder op de energiemarkt DTe besloten de kostenposten los koppelen. In de nieuwe TOP 5 en de Stroomwijzer staan nu alleen nog de leveringstarieven."

Voor de TOP 5 van gasproducten liggen de zaken wat gecompliceerder. Hier moet namelijk rekening gehouden worden met de nieuwe regioafhankelijke transportkosten van de Gasunie. Sinds 1 januari 2005 geldt een toeslag op de kubieke meterprijs voor het transport van gas over het landelijk transportnet van de Gasunie, de zogeheten Regiotoeslag gaslevering. Dit houdt in dat mensen die dichter bij het winningsgebied Groningen wonen, een lager gastarief hebben. Hoe verder men van Groningen vandaan woont, hoe hoger het gastarief. Het ligt in de bedoeling deze module ook op korte termijn aan te passen.

Gaslicht.com had de primeur met een complete vergelijking van gas en licht en heeft nu als eerste de transportkosten uit de vergelijking verwijderd. Het belangrijkste argument  is, ook vanuit het oogpunt van DTe, dat het presenteren van de transportkosten de consument geen extra of nuttige informatie geeft in aanloop naar het switchproces. Als voorwaarde stelt de toezichthouder wel dat e.e.a. duidelijk aangegeven wordt en 'onder behoud van goede overige informatieverstrekking'.

Het is de bedoeling dat de vernieuwde vergelijkingsmodule ook verwerkt wordt in de onlangs overgenomen vergelijkingssite Energiewereld.nl en daarmee ook doorgeplaatst op de websites van Vergelijk.nl, Elcheapo.nl, Energievoorzieningen.nl, Ecologiebibliotheek.nl en Mijnstroom.nl. Op meer dan de helft van alle in Nederland actieve energievergelijkers worden de modules daardoor gelijkgetrokken, zodat overal eenduidig en op een gebruiksvriendelijke manier op prijs en contractvoorwaarden vergeleken kan worden.

Gaslicht.com heeft sinds haar oprichting in juni 2003 ruim 240.000 unieke bezoekers mogen verwelkomen. Energiewereld.nl trekt maandelijks ruim 35.000 unieke bezoekers.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 25 februari 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie