De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Gasnota Nuon en Eneco met 300 euro omlaag

7 reacties

Energiebedrijf Nuon verlaagt zijn tarieven op 1 juli met ongeveer 25 procent. Een gemiddeld gezin is dan op jaarbasis zeker 300 euro goedkoper uit. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend.

De gasprijs van Nuon ondergaat zelfs ‘de grootste daling ooit’: circa 35 procent. De stroomprijs daalt ongeveer 5 procent, zo schrijft het AD

Standaardcontracten
Nu betaalt een gemiddeld huishouden (3500 kWh en 1650 m3) in het Nuon gebied -dat nog nooit is overgestapt-  zo'n 1300 euro aan leveringskosten. Ongeveer tweederde hiervan gaat op aan gas. Deze tarieven zijn variabel en gelden voor contracten van onbepaalde tijd. Variabele prijzen worden doorgaans op 1 januari en 1 juli aangepast. Deze standaardcontracten van de regioleverancier gelden voor mensen die nog nooit zijn overgestapt.

Dat er op 1 juli 2009 een daling zou komen, werd verwacht. De olieprijs is aanzienlijk gedaald. Dat werkt, met een vertraging, door in de gasprijs. Dat de daling zó fors is, mag toch een verrassing heten.

Overstappen nog steeds lonend
De duizenden huishoudens die onlangs zijn overgestapt op bijvoorbeeld een Nuon vaste prijs contract hoeven geen spijt te hebben van hun overstap. Zij maken namelijk nú al gebruik van de verlaging. Zo betaalt een gemiddeld huishouden nu ongeveer 900 euro voor de levering van stroom en gas, mede dankzij de actiekorting van ruim 100 euro.

Eneco en Essent nog niet bekend
Nuon is de eerste energieleverancier die een indicatie van zijn nieuwe tarieven geeft. Concurrenten Essent en Eneco zijn nog niet zo ver. 

Update 27 maart: Inmiddels heeft laatstgenoemde aan het AD laten weten dat Eneco de gasprijs met 34 procent en de stroomprijs met 7 procent laat dalen, wat bij een gemiddeld verbruik neerkomt op zo'n 320 euro daling. 

Op 1 januari van dit jaar gingen de Nuon-tarieven nog met 160 euro op jaarbasis omhoog voor een gemiddeld gezin. Aanleiding voor velen om over te stappen op een ander contract of een andere leverancier.

Update 3 april: de actiekorting van Nuon is per 2-4-09 stopgezet!

Lees ook: 
- AD: wisselen energie lucratief voor klant  
- Energietarieven omlaag, vastzetten of overstappen?

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2009
Geactualiseerd: dinsdag 15 oktober 2019

Reacties (7)

Geplaatst door: don ()

Ik raad iedereen aan dat bij NUON zit ergens anders over te stappen. Alle energie bedrijven zijn in mijn ogen oplichters en behoorlijk schofterig MAAR niemand is zo erg als NUON. Dit bedrijf zou niet moeten bestaan. Zij stelen echt van hun klanten. Ik maak het elk jaar mee. Ik woon alleen en ben er nooit. Vorig jaar kreeg ik een jaarrekening met een bijbetaling van Euro 2400,00. Heb ik de hele winter 2008 in de kou met dubbele dekbed en zonder lichten gezeten want ik dacht dat ik wat zou besparen. Nee hoor, ik kreeg gisteren jaarafrekening 2009 dat ik TOCH na alle dat lijden laatst winter Euro 225 bij moet betalen. Ik heb nooit de lichten aan, ik schakel alles uit, en ben er bijna nooit en hoe is het mogelijk dat ik dit soort bedragen moet betalen?? NUON.....de grootste oplichters van energie in Nederland. Ik ga ergens overstappen maar ben er nog niet uit...

Geplaatst door: Derk ()

Jammer voor de klanten van Nuon, een goed advies is kijk elke week 1x op deze site en je kunt deze akties niet mislopen.

Geplaatst door: anneke ()

ik vind het echt belachelijk dat nuon de actiekorting al heeft stopgezet!!!!ALS het al door iemand vertelt wordt,en je gaat op zoek naar de actie korting, is het ook nog nauwelijks te vinden!!!en wij maar betalen,misschien toch maar een keer overstappen naar concurrent?!anneke

Geplaatst door: monique ()

Waarom is die aktie al weer zo snel ingetrokken? Hij was officeel nog niet afgelopen. Wel een beetje jammer!! Wij als vasteklanten zouden het ook wel eens leuk vinden als er aan ons gedacht werd.Eigelijk zouden jullie alle vasten klanten het bedrag terug moeten storten....want wat is de een meer dan de ander??????????

Geplaatst door: corine ()

hallo, hoor ik eindelijk een leuke positieve actie.
als jarenlange vaste klant van de nuon, is de actie alweer stop gezet!!! hierdoor krijg je zin om over te stappen naar een andere energie voorziening. bedankt nuon

Geplaatst door: Theo ()

Wat voor actie was dat precies?? Ik heb begrepen dat je per dienst op een of andere manier 134 euro terug kan vragen. Flauw hoor dat de actie al weer is ingetrokken. De klant op z`n tabbert zitten dat ie op tijd moet betalen, trouwe klanten die altijd trouw betalen zien nooit eens wat terug. Ook flauw dat er zo weinig ruchtbaarheid aan is gegeven.

Zo te zien weer een typische Nuon actie. Zodra je van een aanbod gebruik wilt gaan maken is het al weer opgeheven.

Geplaatst door: vethaak ()

Hallo krijg je automatisch het bedrag terug gestort ? vr gr h vethaak

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie