Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Gasrekening volgend jaar fors hoger


Huishoudens krijgen volgend jaar  hogere gasrekeningen.

Volgens energiebedrijf Essent heeft dat te maken met het hoge niveau van de wereldgasprijs en de olieprijzen. Hoeveel consumenten meer moeten gaan betalen, is nog niet bekend. Het kunnen enkele procenten zijn, maar 10 procent is ook mogelijk, aldus een zegsman van Nederlands grootste energiebedrijf.

De Consumentenbond schat dat de gasrekening vanaf 2005 een kleine 100 euro hoger wordt. Volgens de bond hangt dat, naast de hoge olieprijzen, samen met de korting van de Gasunie aan zijn afnemers die is komen te vervallen en een toename van de energiebelasting.

De liberalisering van de gasmarkt heeft nog niet geleid tot lagere gasprijzen. Dat komt volgens de Gasunie door het beperkte aantal aanbieders, wat ook op Gaslicht.com is te zien. Hoewel de concurrentie onder de energiebedrijven is toegenomen, hebben zij allemaal te maken met maar een paar leveranciers volgens de Gasunie. Ook de Gasunie gaat uit van hogere gasprijzen vanaf volgend jaar.

Energiebedrijf Nuon verwacht dat consumenten ongeveer 10 procent meer gaan betalen. Volgens dit energiebedrijf zullende olieprijzen op korte termijn niet gaan dalen. Nuon is bijna volledig aangewezen op de Gasunie voor de inkoop.

Er is voor consumenten wel een manier om de gasrekening niet gigantisch te laten stijgen en dat is zo zuinig mogelijk omgaan met gas!

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie