De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Gasrekening volgend jaar fors hoger

door Marlies Hazenberg


Huishoudens krijgen volgend jaar  hogere gasrekeningen.

Volgens energiebedrijf Essent heeft dat te maken met het hoge niveau van de wereldgasprijs en de olieprijzen. Hoeveel consumenten meer moeten gaan betalen, is nog niet bekend. Het kunnen enkele procenten zijn, maar 10 procent is ook mogelijk, aldus een zegsman van Nederlands grootste energiebedrijf.

De Consumentenbond schat dat de gasrekening vanaf 2005 een kleine 100 euro hoger wordt. Volgens de bond hangt dat, naast de hoge olieprijzen, samen met de korting van de Gasunie aan zijn afnemers die is komen te vervallen en een toename van de energiebelasting.

De liberalisering van de gasmarkt heeft nog niet geleid tot lagere gasprijzen. Dat komt volgens de Gasunie door het beperkte aantal aanbieders, wat ook op Gaslicht.com is te zien. Hoewel de concurrentie onder de energiebedrijven is toegenomen, hebben zij allemaal te maken met maar een paar leveranciers volgens de Gasunie. Ook de Gasunie gaat uit van hogere gasprijzen vanaf volgend jaar.

Energiebedrijf Nuon verwacht dat consumenten ongeveer 10 procent meer gaan betalen. Volgens dit energiebedrijf zullende olieprijzen op korte termijn niet gaan dalen. Nuon is bijna volledig aangewezen op de Gasunie voor de inkoop.

Er is voor consumenten wel een manier om de gasrekening niet gigantisch te laten stijgen en dat is zo zuinig mogelijk omgaan met gas!

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 17 september 2004
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie