De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Geen wachttijd en duur 0900-nummer bij MAIN Energie

door Marlies Hazenberg Leestijd: 2 minuten

MAIN Energie maakt bekend dat het bedrijf géén wachttijden en géén hoge telefoontarieven hanteert voor het bellen naar de klantenservice. Men moet weliswaar een 0900-nummer bellen, maar betaalt daarvoor lokaal tarief. Bovendien wordt men direct door de juiste persoon geholpen. De energieleverancier verwijst in dit kader naar de website VraagAlex.nl

Onderzoek telefonische informatiediensten
Recent onderzoek van het Ministerie van Economische Zaken heeft aangetoond dat ergernissen en irritaties over lange wachttijden en dure telefoontarieven nog steeds aan de orde van dag zijn. Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft van de mensen  zich meestal ergert wanneer contact gezocht wordt met een telefonische informatiedienst.
 
Als belangrijkste veroorzakers voor de irritatie worden wachttijd en kosten aangegeven. Daarnaast vindt men het vervelend niet gelijk met de juiste persoon verbonden te zijn of te worden. De bellers beginnen zich te ergeren bij de wachttijd rond de één minuut en bij de tarifering op ongeveer 30 cent per minuut. De gemiddelde wachttijd bij 0900-nummers blijkt rond de 50 seconden te liggen.

Wachttijden 0900 aangepakt
Naar aanleiding van het onderzoek schrijft staatssecretaris Heemskerk in een brief aan de Tweede Kamer dat lange wachttijden bij 0900-nummers worden aangepakt. In nieuwe wetgeving die naar verwachting in het voorjaar van 2008 in werking treedt, is een instrument opgenomen dat het mogelijk maakt om in te grijpen bij misbruik van 0900-nummers. Toezichthouder OPTA kan dan bijvoorbeeld een nummer intrekken of desnoods boetes uitdelen. Ook voert Heemskerk met de nieuwe wetgeving een aansluitplicht in voor 090x nummergebruikers bij een geschillencommissie.

VraagAlex.nl
Als dienstverlener die werkt volgens het principe: 'Stopcontact wordt persoonlijk contact' verwijst MAIN Energie graag naar de website  VraagAlex.nl. Hierop is een lange lijst directe nummers van bedrijven te vinden die eigenlijk alleen via dure 0900-nummers bereikt willen worden.  

Onderzoek telefonische informatiediensten

Klik hier voor online aanmelden voor MAIN Energie

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021


Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie