De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Greenchoice weer beste energieleverancier

door Jeanet Woldring

Opnieuw is Greenchoice door Gaslicht.com uitgeroepen tot beste energieleverancier qua prijs/kwaliteit. In de drie jaar dat Gaslicht.com de award uitreikt is Greenchoice steeds als beste energieleverancier naar voren gekomen. Nuon kwam dit jaar op de tweede plaats, de Nederlandse Energie Maatschappij eindigde op de derde plaats.

Prijs/kwaliteit score

De award voor beste energieleverancier is wederom uitgereikt op basis van de over vorig jaar maandelijks bijgehouden prijs/kwaliteit verhouding van energieleveranciers. Op de onafhankelijke vergelijkingssites Gaslicht.com en Energiewereld.nl worden de resultaten hiervan getoond in de vorm van een zogeheten prijs/kwaliteitscore*. Maandelijks beoordeelt Gaslicht.com energiebedrijven op een aantal aspecten, waaronder prijs en betrouwbaarheid. De bevindingen zijn onder meer afkomstig van overstappers via Gaslicht.com en Energiewereld.nl. Daarnaast hebben we eigen criteria opgesteld waaraan een leverancier wordt getoetst.

Greenchoice beste energieleverancier 2014

Energieleverancier Greenchoice eindigde net als de voorgaande twee jaren weer bovenaan met een gemiddelde  beoordeling van 8,2. Niet alleen op onze vergelijkingssites, maar ook in diverse andere representatieve landelijke onderzoeken komt deze leverancier zeer goed naar voren. Greenchoice wordt vooral gewaardeerd om de gunstige tarieven plus de kwaliteit en bereikbaarheid van de klantenservice. In de top 3 bezet Nuon met een score van 7,8 een stevige tweede plaats. De derde plaats gaat dit jaar naar de Nederlandse Energie Maatschappij met een fraaie score van 7,6.

Ontwikkeling waardering

Ten opzichte van voorgaande jaren is de klanttevredenheid niet veel gewijzigd. Maar liefst 13 van de 14 in het onderzoek betrokken leveranciers scoren een 7 of hoger. Wel zijn er wijzigingen opgetreden in de top 3 beste energieleveranciers. Nuon is ten opzichte van vorig jaar een plaats gestegen naar de tweede plaats. De Nederlandse Energie Maatschappij is nieuw in de top 3. Energiedirect.nl stond vorig jaar nog in de top 3 maar volgt dit jaar nipt op de vierde plaats.

Opnieuw een recordaantal overstappers in 2014

,p.Ook in 2014 zag Gaslicht.com het aantal overstappers weer flink stijgen. In 2013 zagen we nog een stijging van zo’n 14 procent. Afgelopen jaar steeg het aantal overstappers met meer dan 20 procent. Ieder jaar realiseren meer Nederlanders zich dat elk jaar bewust een nieuwe keus maken dé manier is om de energierekening laag te houden. Steeds meer consumenten durven ook naar de kleinere en relatief nieuwere energieleveranciers over te stappen. Angst daarvoor lijkt steeds meer te verdwijnen.

Consument bewuster van het te behalen voordeel

Opvallend is dat consumenten steeds meer gaan vergelijken. Zo worden winnende aanbiedingen uit collectieven steeds vaker naast het aanbod in de markt gelegd. Ook worden de verschillende energievergelijkers regelmatig met elkaar vergeleken alvorens een keuze gemaakt wordt. Het is daarbij van belang dat overstappers kunnen vertrouwen op een onafhankelijke vergelijkingssite. Een onderscheiding met een zilveren keurmerk van eKomi toont aan dat overstappers het volste vertrouwen hebben in Gaslicht.com.

Ben Woldring: “Wilt u meer weten over de beoordeling van uw energieleverancier of over Gaslicht.com zelf? De prijs/kwaliteitscore vindt u onder Energieleveranciers. Ook via onze Energievergelijker krijgt u de leveranciersbeoordeling te zien. Voor Gaslicht zélf vindt u de gemiddelde beoordeling van ruim 5000 overstappers op de homepage.”

Eindscore onderzoek Beste Energieleverancier 2014

*Toelichting op de prijs/kwaliteitscore
De totale score is opgebouwd uit de volgende drie onderdelen:

- Beoordelingen van overstappers
Als u overstapt via Gaslicht.com of Energiewereld.nl wordt u gevraagd naar uw mening. Enkele maanden na uw overstap ontvangt u van Gaslicht.com een mailing. Hierin kunt u in het kort aangeven wat u van de overstap en van uw leverancier vindt. Op basis hiervan wordt een rapportcijfer vastgesteld die u terugvindt onder ‘geverifieerde beoordelingen’.
-Gaslicht.com criteria
Aan de hand van richtlijnen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit zijn door Gaslicht.com een zestal criteria opgesteld. Deze betreffen: prijsstelling, facturering, het overstapproces, online dienstverlening, klantenservice, contractvoorwaarden en duurzaamheid.

- Onafhankelijk onderzoek Vereniging Eigen Huis
Vereniging Eigen Huis organiseert sinds 2009 een groot tevredenheidsonderzoek onder haar leden. De rapportcijfers van het meest recente onderzoek (2012) worden in de beoordeling van Gaslicht.com meegenomen. Helaas is VEH gestopt met dit onderzoek.

Bovengenoemde onderdelen zijn de pijlers voor de prijs/kwaliteitscore van Gaslicht.com. Zo ziet een consument in één oogopslag wat er van een leverancier verwacht kan worden en hoe de verhouding ligt tussen de getoonde prijs en de kwaliteit van de dienstverlening. Hiermee onderscheidt Gaslicht.com zich van andere vergelijkers.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 11 februari 2015
Geactualiseerd: woensdag 28 april 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie