De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

'Grijze stroom nog steeds de norm bij energiereuzen'

door Jeanet Woldring

grijze stroom.jpgGrijze stroom is nog steeds de norm bij de energiereuzen. Essent blijft het meest vervuilende energiebedrijf, terwijl DE Unie, Pure Energie en Qurrent als enigen een tien halen.

Dat blijkt uit de jaarlijkse duurzame stroomranking van de Consumentenbond, Natuur & Milieu, Greenpeace en Wise die vandaag is gepubliceerd. De organisaties bekeken van 34 energieleveranciers (vorig jaar 37) hoe duurzaam ze zijn en maakten aan de hand daarvan een ranglijst. Het onderzoek werd voor de vijfde keer uitgevoerd.

In het rapport staat beschreven dat de grote energiebedrijven niet duurzaam zijn. Alleen Eneco scoort van de grote vijf een voldoende. Net als vorig jaar herkennen Essent, Delta, E.ON en Nuon zich niet in het rapport. Zij zijn het niet eens met de methodiek en de visie op duurzaamheid. 

Dat hebben ze laten weten in een reactie aan Radar, naar aanleiding van de uitzending van 17 oktober over misleiding op de groene energiemarkt. Lees de reactie van Delta, E.ON, Nuon en Essent. Ook verwijzen de grote energieleveranciers naar overheidsloket ConsuWijzer, waar te zien is uit welke bronnen de energiebedrijven stroom opwekken.

Energieleverancier score
DE Unie 10
Pure Energie 10
Qurrent 10
Vandebron 9,6
Greenchoice 8,4
Huismerk Energie 7,9
HVC 7,5
Eneco 7,0
Hezelaer 6,4
Scholt Energy Control 6,2
Budget Energie 5,9
ENGIE 5,7
Noordelijk Lokaal Duurzaam 5,7
Fenor 5,5
EnergieFlex 5,4
NieuweStroom 5,0
Energiedirect.nl 4,6
E.ON 4,6
DVEP Energie 4,5
UnitedConsumers 4,5
Innova Energie 4,4
NLE 4,4
Greenfoot 4,4
MAIN Energie 4,3
Oxxio 4,3
Qwint 4,3
Robin Energie 4,3
SEPA Green 4,3
VanHelder 4,3
Anode Energie 4,2
DGB 4,2
Nuon 4,2
Delta 3,7
Essent 3,0

Duurzaamheid op Gaslicht.com

In de energievergelijker op Gaslicht.com wordt duurzaamheid ook meegenomen in de maandelijkse prijs/kwaliteitscore. Deze score is opgebouwd uit vijf criteria: groen aanbod, stroom uit Nederland, samenstelling contracten, stroometiket en of de energieleverancier bespaar- en verbruikshulp aanbiedt.  

Zie ook: 'Energieleveranciers minder duurzaam'(2015)

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 17 oktober 2016
Geactualiseerd: dinsdag 5 maart 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie