Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Groene stroom opgewekt in Nederland

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Er bestaan in Nederland heel veel aanbieders van groene stroom. Allemaal werken ze met certificaten die aangeven dat elke kWh groene stroom, ook echt duurzaam is opgewekt. Toch bestaan er grote verschillen. Veel leveranciers van groene stroom betrekken het grootste deel van hun elektriciteit uit het buitenland, vooral uit Duitsland. Daar zijn echter veel dubbele certificaten in omloop, omdat de overheid er subsidies voor groene stroom verstrekt, zonder de certificaten in te nemen.

minimaal 80 procent Nederlandse groene stroom 
Omdat de wind altijd een periode kan stilvallen en omdat een biomassacentrale bijvoorbeeld een technisch defect kan krijgen, moet de mogelijkheid voor alle leveranciers blijven bestaan om tijdelijk groene stroom te importeren. Daarom vindt HIER dat niet álle groene stroom uit Nederland hoeft te komen, maar gemiddeld per jaar wel minimaal 80 procent.

streng = écht duurzaam
Gelukkig zijn er in Nederland al vier leveranciers die aan dit strengere duurzaamheidscriterium voldoen. De groene stroom van Greenchoice, Essent, Windunie en Nuon wordt nu al voor meer dan 80 procent in Nederland opgewekt, een stuk meer dan de groene stroom van veel van de andere energiemaatschappijen.

(bron: energieleveranciers.nl

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 28 april 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.