Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Hoogste aantal overstappers van energieleverancier ooit

door Jeanet Woldring 1 reactie Leestijd: 1 minuut

Eén op de zeven huishoudens in Nederland wisselde van energieleverancier. Dit aantal was nog niet eerder zo hoog. Consumenten die nog nooit zijn overgestapt, kunnen door te switchen meer dan 400 euro besparen. Dat maakte de Autoriteit Consument & Markt (ACM) gisteren bekend.

Ruim 400 euro voordeel

Afgelopen jaar is 14,1 procent van alle huishoudens van energieleverancier overgestapt. De meeste consumenten stappen over omdat een andere energieleverancier goedkoper is. Consumenten die nog nooit zijn overgestapt, kunnen door te switchen zelfs meer dan 400 euro besparen. Anita Vegter, bestuurder van ACM:'Overstappen loont. Niet alleen consumenten weten dat, ook de energieleveranciers. Dat houdt ze scherp in hun aanbod en service.'

Volgens de toezichthouder zorgen energieleveranciers voor betere service en prijzen, omdat ze weten dat consumenten kunnen overstappen. Daarmee doen ze hun best om klanten te werven of te behouden, Dat is in het voordeel van de consument.

Goed vergelijken

ACM heeft de afgelopen tijd energieleveranciers duidelijk gemaakt welke informatie zij aan consumenten moeten geven en dat deze ook begrijpelijk moet zijn. Hierdoor kunnen consumenten energieleveranciers goed met elkaar vergelijken en kunnen zij het beste aanbod kiezen.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 12 november 2015

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (1)

Geplaatst door: Paardenaad ()

400€ per jaar of 3 jaar en dus een 10€ per maand slechts ?
Vergeleken met huidig aanbod leveranciers of huidig contract, in een dalende markt?

Opmerking van de redactie op 18-11-2015
De besparing op onze website tonen wij per jaar. Ook bij een 3 jaar actie is de getoonde besparing de besparing per jaar. Wij kijken voor het berekenen van de besparing naar het gemiddelde standaard variabele tarief. Dit is het tarief wat u betaalt wanneer u nooit bent overgestapt of wanneer uw actiecontract afgelopen is.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.