De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Hoogste aantal overstappers van energieleverancier ooit

door Jeanet Woldring 1 reactie

Eén op de zeven huishoudens in Nederland wisselde van energieleverancier. Dit aantal was nog niet eerder zo hoog. Consumenten die nog nooit zijn overgestapt, kunnen door te switchen meer dan 400 euro besparen. Dat maakte de Autoriteit Consument & Markt (ACM) gisteren bekend.

Ruim 400 euro voordeel

Afgelopen jaar is 14,1 procent van alle huishoudens van energieleverancier overgestapt. De meeste consumenten stappen over omdat een andere energieleverancier goedkoper is. Consumenten die nog nooit zijn overgestapt, kunnen door te switchen zelfs meer dan 400 euro besparen. Anita Vegter, bestuurder van ACM:'Overstappen loont. Niet alleen consumenten weten dat, ook de energieleveranciers. Dat houdt ze scherp in hun aanbod en service.'

Volgens de toezichthouder zorgen energieleveranciers voor betere service en prijzen, omdat ze weten dat consumenten kunnen overstappen. Daarmee doen ze hun best om klanten te werven of te behouden, Dat is in het voordeel van de consument.

Goed vergelijken

ACM heeft de afgelopen tijd energieleveranciers duidelijk gemaakt welke informatie zij aan consumenten moeten geven en dat deze ook begrijpelijk moet zijn. Hierdoor kunnen consumenten energieleveranciers goed met elkaar vergelijken en kunnen zij het beste aanbod kiezen.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: Paardenaad ()

400€ per jaar of 3 jaar en dus een 10€ per maand slechts ?
Vergeleken met huidig aanbod leveranciers of huidig contract, in een dalende markt?

Opmerking van de redactie op 18-11-2015
De besparing op onze website tonen wij per jaar. Ook bij een 3 jaar actie is de getoonde besparing de besparing per jaar. Wij kijken voor het berekenen van de besparing naar het gemiddelde standaard variabele tarief. Dit is het tarief wat u betaalt wanneer u nooit bent overgestapt of wanneer uw actiecontract afgelopen is.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie