Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Huishoudens krijgen volgende week 52 euro

door Marlies Hazenberg Leestijd: 2 minuten

Huishoudens ontvangen volgende week 52 euro  op hun rekening. Het bedrag wordt overgemaakt als gedeeltelijke compensatie voor de gestegen energiekosten en ter verbetering van de koopkracht. Dit heeft het ministerie van Economische Zaken woensdag bekendgemaakt.

Particulieren en kleine bedrijven, die 1 september een eigen aansluiting voor elektriciteit hadden, komen hiervoor in aanmerking. De vergoeding wordt uitbetaald door de netbeheerders. Zij zijn volgens de regering het beste in staat om te beoordelen wie een aansluiting van minder dan 3*80 Ampère heeft. De netbeheerders krijgen een vergoeding voor de gemaakte kosten.

Met ingang van volgend jaar wordt de 52 euro automatisch van de energierekening afgetrokken. Eigenlijk is de uitbetaling een compensatie voor de zogeheten Mep-heffing van dit jaar, stelt Nieuwsbureau Energeia

Op Nu.nl staat te lezen dat lijsttrekker Femke Halsema van GroenLinks de gelegenheid aangreep om mensen aan te sporen het geld over te maken aan de voedselbanken of een ander goed doel.

Greenpeace kwam met de tip de 52 euro te besteden aan een stuk of tien zuinige spaarlampen. Binnen een jaar zou dat al 80 euro beparen en gedurende de levensduur van de lampen, zes jaar, zo'n 500 euro.
 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, van begin 2017 tot november 2022 was ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vond ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.