Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Huishoudens stoken kwart minder door warme herfst

Leestijd: 1 minuut

Nederlandse huishoudens stoken deze herfst een stuk minder dan in voorgaande jaren door de hoge temperaturen. "Wij schatten dat de huishoudens in oktober toch wel een kwart minder hebben gestookt dan normaal", aldus een woordvoerder van Gasterra.

De herfst is dit jaar de warmste in de afgelopen drie eeuwen. Volgens het KNMI bedroeg de gemiddelde temperatuur in de herfstmaanden september, oktober en november 13,6 °C. Normaal heeft de herfst een gemiddelde van 10,2 graden en daar zit dit najaar dus 3,4  graden boven.

Gasterra merkte in oktober dat er een stuk minder werd afgenomen en daarmee de inkomsten van het bedrijf daalden. In november tikte dit nog zwaarder aan omdat de stookhoeveelheid dan hoger ligt. Gasterra verwacht  dat een gemiddeld huishouden ook in november  25 euro goedkoper uit is.

Samen met de in november teruggestorte 52 euro ter compensatie voor de gestegen energieprijzen, hebben huishoudens dus ruim honderd euro bespaard op hun energiekosten.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 21 oktober 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.