De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Klanttevredenheidsonderzoek energieleveranciers 2e kwartaal 2015

door Jeanet Woldring

Overstappers zijn bijzonder tevreden over hun energieleverancier naar wie zij acht maanden geleden zijn overgestapt via Gaslicht.com of Energiewereld.nl. Dat blijkt uit ons klanttevredenheidsonderzoek over het tweede kwartaal onder bijna 1600 recente overstappers. Gemiddeld geven de ondervraagden energieleveranciers een 7,4. Het meest tevreden zijn ze over het overstapproces met een 9,1 als rapportcijfer! Van de 11 energieleveranciers krijgt Greenchoice opnieuw de hoogste waardering, op de hielen gezeten door Qurrent.

Klanttevredenheidsonderzoek

Acht maanden na hun overstap vragen wij hoe tevreden consumenten zijn over hun nieuwe energieleverancier. De vragen hebben betrekking op: prijsstelling, facturering, overstapproces, online dienstverlening, klantenservice, klachtenafhandeling en duurzaamheid.

Hoogste cijfer voor overstapproces

Uit het onderzoek blijkt dat de ondervraagden hun nieuwe energieleverancier gemiddeld met een 7,4 waarderen. Dat is weliswaar iets lager dan bij het vorige klanttevredenheidsonderzoek, maar van alle onderdelen krijgt het overstapproces nog steeds het hoogste cijfer. Klachtenafhandeling scoort opnieuw het laagst. De respondenten zijn overstappers naar BudgetEnergie, Delta, E.ON, Electrabel, EnergieFlex, Energiedirect.nl, Essent, Greenchoice, Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) Nuon en Qurrent. 

Energieleverancier Rapportcijfer
2e kwartaal
Respondenten
 7,4  87
   6,9  17
   7,6  138
   7,5  11
 5,9  11
 7,7  227
 7,6  271
 8,1  262
 7,6  453
 7,5  105
 8,0  10

Algemene tevredenheid

Net als bij de meest recente Prijskwaliteitscore krijgt Greenchoice opnieuw het hoogste rapportcijfer. In juni geven 170 respondenten gemiddeld een 8,1 en in mei krijgt Greenchoice zelfs een 8,2, wel van iets minder beoordeelaars (58). In april scoort Qurrent het hoogst met een 8,4. EnergieFlex, een nieuwe leverancier met prepaid energie,staat voor het eerst in het overzicht en scoort helaas net geen 6. De 11 overstappers beoordelen het overstapproces gemiddeld met een 6,8 en voor klachtenafhandeling krijgt deze energieleverancier een dikke onvoldoende.

Hoe scoren energieleveranciers per onderdeel?

Het overstapproces steekt er met kop en schouders bovenuit qua waardering. Dat betekent dat bijna 1600 mensen, die een nieuwe energieleverancier kozen, uiterst tevreden zijn over het overstapproces. Zij gaven gemiddeld een 9,1 als rapportcijfer. Ook de online dienstverlening wordt met een 7,4 goed gewaardeerd. Voor facturering wordt gemiddeld een 7,3 gegeven. Klantenservice krijgt een 7,2 terwijl prijsstelling en facturering met een 7 worden beloond. Over de afhandeling van klachten (6,7) zijn de mensen het minst te spreken. Daar moeten de leveranciers dus wat meer energie in steken.

Prijskwaliteitscore

Het klanttevredenheidsonderzoek is een vervolg op de reviewmailing die wij na vier maanden sturen naar overstappers via Gaslicht.com. Ook hier zijn we benieuwd hoe tevreden zij zijn over hun nieuwe energieleverancier voor wat betreft prijsstelling, facturering, overstapproces, online dienstverlening, klantenservice, klachtenafhandeling en duurzaamheid. Deze rapportcijfers zijn terug te vinden bij de leverancierswaardering in onze Energievergelijker onder 'geverifieerde beoordelingen door overstappers'.

Samen met onze eigen criteria vormen zij de totaalbeoordeling van de maandelijkse Prijs/kwaliteitscore. Op deze manier krijgen potentiële overstappers een betrouwbaar beeld en kun je in een oogopslag zien wat de goedkoopste en beste energieleverancier is. In juni werd Greenchoice als beste beoordeeld met een 8,3 ook hier op de voet gevolgd door Qurrent met een 8,2. 

Energieleveranciers vergelijken op prijs en kwaliteit.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie