De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

MAINEnergie zet alle energiekosten op één factuur

door Els Werkman

Energieleverancier MAINEnergie past vanaf dit jaar het zogeheten leveranciersmodel toe. Dat houdt in dat per 1 januari 2011 alle energiekosten, inclusief de netwerkkosten, op één factuur komen.

Een aanspreekpunt, een factuur
Het voordeel is dat klanten slechts één aanspreekpunt hebben voor al hun energiezaken en nog maar één rekening krijgen voor alle energiekosten. Zij krijgen dus geen facturen meer van hun netbeheerder. In het begin van 2011 ontvangen klanten van hen een eindfactuur, dit is de laatste factuur die ze van hen krijgen. Hierna factureert MAINEnergie de netwerkkosten en vindt men deze kosten apart op de energierekening terug. 

Geen extra kosten
MAINEnergie ziet de dienstverlening als extra service en rekent daarom geen extra kosten. De netwerkkosten worden één-op-één doorberekend. Klanten betalen per saldo niet meer dan voorheen omdat het maandelijks voorschotbedrag van de betreffende netbeheerder vervalt.

Kleinverbruikers
Bovenstaande wijziging geldt alleen voor elektriciteits- en gasaansluitingen die vallen in de categorie kleinverbruik* en die jaarlijks worden afgerekend. De netwerkkosten van grootverbruikaansluitingen en aansluitingen die maandelijks worden afgerekend worden nog wel door de netbeheerder gefactureerd.
*Voor elektriciteit is de grens 3x80 Ampère, voor gas 40m3/h.

Op Gaslicht.com en Energiewereld.nl kunt u de resultaten filteren op leveranciersmodel d.w.z. 'Alles-op-1 factuur'. Hiermee kunt u naar eigen wens en voorkeur leveranciers vergelijken voor wat betreft de wijze van facturering .

Meer info leveranciersmodel
: Consuwijzer

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 18 januari 2011

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie