De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Meten is weten

Milieu Centraal en Nuon gaan samenwerken in de energiebesparingactie Meten is weten. Het doel van de actie Meten is weten is om het elektriciteitsverbruik in huishoudens zichtbaar te maken.

 

Nuon geeft 2.000 energiemeters aan Milieu Centraal. Huishoudens kunnen gratis een energiemeter lenen, onder de voorwaarde dat ze de meter na drie weken doorgeven aan een ander huishouden. De digitale energiemeters geven per huishoudelijk apparaat het elektriciteitsverbruik en de kosten weer. Consumenten kunnen daarmee zelf ontdekken op welk verbruik zij kunnen besparen. Onderzoek heeft uitgewezen dat het zichtbaar maken van het eigen energieverbruik kan leiden tot besparingen van 10 tot 25 procent (bron: Völlink, 2004). Aangezien huishoudens één keer per jaar een afrekening krijgen van hun elektriciteitsverbruik en deze rekening niet is uitgesplitst naar apparaten, kan men hiermee tussentijds zijn kennis vergroten over eigen verbruik.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.consument-en-energie.nl/, een website van Milieu Centraal. Ze krijgen dan een energiemeter thuisgestuurd. Ook kan de energiemeter worden opgehaald in de Nuon Energiewinkels in Alkmaar en Baarn. Na drie weken moet de meter worden doorgegeven aan een andere persoon. Zo rouleren de meters door heel Nederland. Sinds maart zijn er al 500 meters aangevraagd en in omloop.

Nuon waardeert de samenwerking met Milieu Centraal omdat beide organisaties ernaar streven consumenten betrouwbare en praktische informatie te geven over energie. En met name over duurzaam omgaan met energie.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 5 juli 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie