De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Moederbedrijf Nuon neemt energieleverancier Delta over

door Marion Veldhuizen 1 reactie

delta-vattenfall.PNGHet Zweedse Vattenfall neemt energieleverancier Delta over. Vattenfall is het moederbedrijf van Nuon. Volgens het persbericht blijft de verkochte energietak als zelfstandig bedrijf opereren vanuit Zeeland. De telecomtak van Delta wordt niet door Vattenfall overgenomen.

Energietransitie

Delta gaat in zee met Vattenfall, omdat het zichzelf te klein acht om de noodzakelijke energietransitie in Zeeland op de rails te zetten. 

Delta: combinatievoordeel blijft

Voor de klanten en medewerkers van Delta verandert er niets. De 124 medewerkers van Delta Energie blijven werkzaam bij het bedrijf. Delta behoudt zijn kantoor in Middelburg en ook zijn winkels blijven open. Aan de huidige contracten met klanten wordt evenmin getornd. Ook houden ze het combinatievoordeel als zij telecom én energie bij Delta afnemen. 

"Onze sterke betrokkenheid met Zeeland blijft: we gaan gewoon verder als Delta, voor telecom én energie", zegt CEO Marco Visser . "Eerder al hebben we voor ons telecombedrijf een nieuw toekomstperspectief gecreëerd door de overname van Caiway. Nu krijgt ook Delta Energie een fundament voor een duurzame toekomst."

Wie is Vattenfall?

Vattenfall, dat in 2009 Nuon overnam, is marktleider in Noord-Europa. Het bedrijf heeft ook Feenstra en Powerpeers onder haar hoede.  Het heeft de laatste jaren fors geïnvesteerd in zonne- en windenergie. Het mag het eerste subsidievrije windpark in Nederland bouwen. Daarnaast exploiteert Vattenfall een windpark in Zeeuws-Vlaanderen, en neemt het de stroom af van één van de grootste Nederlandse zonneparken in Middelburg. 

Het is niet bekend hoeveel geld er met de overname gemoeid is. De ondernemingsraad van Delta, maar ook toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) moeten de overname nog goedkeuren. 

Geschiedenis Delta

delta-1919-2019.PNG

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Deel dit artikel op:

Marion Veldhuizen

Coördinator Site Information
Marion Veldhuizen
Ik ben Marion, sinds eind 2013 werkzaam voor Gaslicht.com. Momenteel ben ik als Coördinator Site Information verantwoordelijk voor alle contractinformatie op de website. Ik zorg er dagelijks met mijn team voor dat de acties op de website up-to-date zijn. . Onze taak is om ervoor te zorgen dat energiecontracten duidelijk en overzichtelijk op onze website staan. Het is leuk om te zien dat consumenten door onze website kunnen zien hoeveel ze wel niet kunnen besparen door over te stappen. Overstapper blij, ik blij!

Reacties (1)

Geplaatst door: J.M.K. van Kuilenburg ()

LS.
Wij zijn verbaasd dat wij in de maand sept. 2 maand afrekeningen zijn afgehouden t.w. op 5 sept Nuon Vattenfall 161.00 euro
en op 27 sept. 2019 Delta 147.00 euro hoe kan dat? Graag een reactie uwerzijds.
jmk. van kuilenburg
Dahliastraat 20
4191 kn geldermalsen
Klantnummer: 11876477

Met vriendelijk energie groet.

Opmerking van de redactie op 01-10-2019
Beste meneer/mevrouw Van Kuilenburg,

Bedankt voor uw reactie. Dit heeft met het incassomoment van de twee energieleveranciers nodig. Omdat zij in de maand van levering incasseren, heeft u nu een incasso van beide leveranciers gehad. Van Nuon ontvangt u dan nog een eindafrekening. Als er te veel betaald is, krijgt u dit netjes terug.

Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie