De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Nationaal storingsnummer 0800-9009 functioneert goed

1 reactie


Zoals gemeld is per 1 juli is het gratis Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom operationeel: 0800 – 9009. De netbeheerders zijn tot dusver tevreden over de werking van dit nummer. Dit meldt EnergieNed.

Gedurende de maand juli is het nummer 44.000 keer gebeld, dat is gemiddeld 1420 keer per dag. De verwachting is dat het nummer uiteindelijk gemiddeld 2.500 keer per dag wordt gebeld. Dat dit aantal nu nog niet wordt gehaald komt omdat nog niet alle storingsmeldingen via het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom worden gedaan, maar in sommige regio’s ook nog rechtstreeks aan netbeheerders worden gemeld. Deze eerste periode gebruiken de netbeheerders vooral om de prestaties van het nummer kritisch te volgen en waar nodig aanpassingen te doen. Dit is in juli op enkele punten gebeurd.

Tot de invoering van het Nationaal storingsnummer gas en stroom is besloten omdat de markt voor gas en elektriciteit per 1 juli vrijgekomen is. Storingsmeldingen moeten echter niet aan de leverancier maar aan de netbeheerder in de regio worden doorgegeven. Het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom voorkomt onduidelijkheid hierover. Bovendien wordt onnodig tijdsverlies voorkomen bij het doorgeven van storingen.

Het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom helpt dus om storingen zo snel mogelijk op te lossen. Het Nationaal storingsnummer gas en stroom is een initiatief van EnergieNed Federatie van Energiebedrijven in Nederland.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 5 augustus 2004

Reacties (1)

Geplaatst door: Dick Stomp ()

LSHedenavond, dinsdag 11 oktober 2011 om 20:55 uur, viel in een deel van de Kagertuinen in Sassenheim de elektriciteit uit.Navraag bij de Algeme Storingsdienst, telefoon 0800 9009, leerde dat één fase van een transformator-station was uitgevallen.De storing was verholpen om 22:10 uur.Dick Stomp

Kagertuinen SASSENHEIM

(aangesloten op de foute fase...)Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie