De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuwe subsidies voor biomassa aan banden gelegd

door Sinie Oskam

De Tweede Kamer wil geen nieuwe subsidies meer voor de verbranding van hout voor biomassacentrales waar alleen stroom mee wordt opgewekt. De regeringspartijen steunen dit en daarmee is er een meerderheid in de Kamer.  

Het is niet zo dat alle subsidie op biomassa komt te vervallen. In ieder geval wordt er geen financiele steun meer verstrekt voor centrales die bijvoorbeeld hout importeren uit het buitenland voor de stroom opwek. Uiteindelijk moet subsidie op verbranding van houtachtige biomassa helemaal verdwijnen. Het kabinet moet daarvoor met voorstellen komen. 

Vattenfall heroverweegt bouw biomassacentrale 

Door de aanhoudende politieke discussie stelt Vattenfall de bouw van de biomassacentrale in Diemen voorlopig uit. Het energiebedrijf wil van de overheid eerst een duidelijk duurzaamheidskader voor biomassa. Aan de hand van die uitkomsten wil Vattenfall opnieuw in gesprek met betrokken partijen vóórdat een definitief besluit over de bouw zal worden genomen. Wel gaat het energiebedrijf door met de voorbereidingen. Volgens Vattenfall is er dus geen sprake van dat de bouw helemaal van de baan is. Op verzoek van het kabinet werkt de SER momenteel aan een advies voor een breed gedragen duurzaamheidskader biomassa.  

Overstappen zonder biomassa 

vrij-van-biomassa-filter.PNGBij Gaslicht.com merken wij dat er veel vraag is naar de mogelijkheid om over te stappen naar duurzame energie zonder biomassa. Daarom is het nu mogelijk om biomassa uit te sluiten in onze energievergelijker. Wilt u geen stroom die is opgewekt uit biomassa? Dan kunt u dit in het filter duurzame energie aangeven met de optie ‘Vrij van biomassa’. 

 
 

Deel dit artikel op:

Sinie Oskam

Project Employee
Sinie Oskam
Ik ben Sinie en werkzaam in Voorthuizen voor Gaslicht.com en Energiewereld.nl. Na een tijd werkzaam te zijn geweest als Coördinator tarieven en beheer en Coördinator Customer Care werk ik nu als Project Employee onder andere aan diverse projecten voor Gaslicht.com. Ik vind het belangrijk dat elke overstapper goed geholpen wordt en een prettige ervaring heeft op onze site.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie