De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Nieuwe subsidies voor biomassa aan banden gelegd

door Sinie Oskam Leestijd: 2 minuten

De Tweede Kamer wil geen nieuwe subsidies meer voor de verbranding van hout voor biomassacentrales waar alleen stroom mee wordt opgewekt. De regeringspartijen steunen dit en daarmee is er een meerderheid in de Kamer.  

Het is niet zo dat alle subsidie op biomassa komt te vervallen. In ieder geval wordt er geen financiele steun meer verstrekt voor centrales die bijvoorbeeld hout importeren uit het buitenland voor de stroom opwek. Uiteindelijk moet subsidie op verbranding van houtachtige biomassa helemaal verdwijnen. Het kabinet moet daarvoor met voorstellen komen. 

Vattenfall heroverweegt bouw biomassacentrale 

Door de aanhoudende politieke discussie stelt Vattenfall de bouw van de biomassacentrale in Diemen voorlopig uit. Het energiebedrijf wil van de overheid eerst een duidelijk duurzaamheidskader voor biomassa. Aan de hand van die uitkomsten wil Vattenfall opnieuw in gesprek met betrokken partijen vóórdat een definitief besluit over de bouw zal worden genomen. Wel gaat het energiebedrijf door met de voorbereidingen. Volgens Vattenfall is er dus geen sprake van dat de bouw helemaal van de baan is. Op verzoek van het kabinet werkt de SER momenteel aan een advies voor een breed gedragen duurzaamheidskader biomassa.  

Overstappen zonder biomassa 

vrij-van-biomassa-filter.PNGBij Gaslicht.com merken wij dat er veel vraag is naar de mogelijkheid om over te stappen naar duurzame energie zonder biomassa. Daarom is het nu mogelijk om biomassa uit te sluiten in onze energievergelijker. Wilt u geen stroom die is opgewekt uit biomassa? Dan kunt u dit in het filter duurzame energie aangeven met de optie ‘Vrij van biomassa’. 

 
 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 26 juni 2020

Sinie Oskam
Sinie Oskam Head of site information

Sinie is werkzaam in Voorthuizen voor Gaslicht.com sinds 2013. Sinie heeft gewerkt als Coördinator Customer Care & tarieven. Momenteel is Sinie Head of site information. Dit betekent dat zij samen met het team verantwoordelijk is voor het aanbod van de energieproducten. Hiervoor heeft zij dagelijks contact met energieleveranciers en andere marktpartijen. Ook is Sinie betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe features van de website en is zij betrokken bij onderzoeken voor onze nieuws- en persberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie